Aizdomās par piedalīšanos Donbasa konfliktā prokrievisko bruņoto grupējumu rindās Kijeva pieprasa Minskai izdot 28 "Vagner" kaujiniekus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VADIM KUDINOV/SIPA/SCANPIX

Ukrainas ģenerālprokurora birojs nosūtījis Baltkrievijas Ģenerālprokuratūrai pieprasījumu par Baltkrievijā 29.jūlijā aizturēto 28 Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" kaujinieku izdošanu Ukrainai, jo viņi Ukrainā tiek turēti aizdomās par piedalīšanos Donbasa konfliktā prokrievisko bruņoto grupējumu rindās, trešdien Kijevā pavēstīja ģenerālprokurora birojs.

"Visām 28 personām, kuru vidū ir deviņi Ukrainas pilsoņi, ticis paziņots par aizdomām līdzdalībā teroristiskā organizācijā. Kijevas pilsētas Ševčenko rajona tiesa aizdomās turamajiem kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu," teikts paziņojumā.

Izmeklēšanā konstatēts, ka šīs personas aktīvi piedalījušās kaujās Doņeckas un Luhnskas apgabalos teroristisko organizāciju DTR un LTR sastāvā.

Jautājumu par pieprasīto personu izdošanu risinās Baltkrievijas kompetentās iestādes, teikts paziņojumā.

6.augustā Ukrainas ģenerālprokurore Irīna Venediktova Baltkrievijas kolēģim Aleksandram Koņukam apstiprināja nodomu pieprasīt aizturēto izdošanu.

Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sacīja, ka izdos Ukrainai Baltkrievijā aizturētos "Vagner" kaujiniekus, ja Kijeva pierādīs viņu saistību ar noziegumiem Donbasā.

Kā ziņots, Baltkrievijā 29.jūlijā tika aizturēti 33 Krievijas pilsoņi, kas apsūdzēti teroraktu gatavošanā.

Minska apgalvo, ka aizturētie ir Krievijas militārās kompānijas "Vagner" kaujinieki, kas gatavojušies veikt teroraktus, lai destabilizētu situāciju pirms 9.augusta Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā ar Lukašenko šomēnes sacīja, ka aizturētie, kas apsūdzēti par līdzdalību karadarbībā Ukrainā, būtu jāizdod Ukrainai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu