Kultūras ministrs pasākumu nozares uzņēmumiem norāda uz iespējām iegūt atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauris Puntulis
Nauris Puntulis Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Krustpunktā"

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) šodien tikšanās laikā Latvijas pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumu pārstāvjiem norādījis uz iespējām iegūt atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai, savukārt uzņēmēji atzīmējuši, ka vienprātība visos jautājumos vēl nav panākta.

Kā aģentūru LETA informēja kultūras ministra padomniece Inga Vasiļjeva, Puntulis šodien tikās ar uzņēmumu pārstāvjiem, lai pārrunātu ar nozares problemātiku saistītos jautājumus un to iespējamos risinājumus.

Ministrs uzskata, ka tikšanās laikā tikuši izrunāti visi apvienības vēstulē minētie problēmjautājumi - gan nozarei atbilstošo NACE kodu ietveršana dažādos atbalsta mehānismos, gan diskutēts un skaidrots Valsts kultūrkapitāla fonda programmas "Covid-19 ietekmēto kultūras institūciju ilgtspēja" nolikums, kas ir izveidota tieši privātā pasākumu biznesa un nevalstisko organizāciju atbalstam.

"Aicināju deleģēt apvienības pārstāvi Kultūras ministrijas Pasākumu rīkotāju un pasākumu privāto producentu konsultatīvajā padomē, lai nozare būtu aktīvi iesaistīta visu saistošo lēmumu tapšanas procesā. Tikšanās laikā pārrunājām arī Ekonomikas ministrijas izstrādātos un ieviešamos atbalsta mehānismus," akcentēja ministrs.

SIA "3S" valdes loceklis Agris Galiņš esot atzinīgi novērtējis ministra personīgu iesaistīšanos nozares uzņēmumu problēmu risināšanā. Viņš uzsvēris, ka uz daudziem jautājumiem ir saņemtas atbildes un vērojams, ka nozares specifika ir ņemta vērā, pieņemot dažādus ar atbalsta mehānismiem saistītos lēmumus kultūras jomā.

"Tomēr, ņemot vērā mūsu nozares plašo spektru - esam gan pakalpojumu sniedzēji, gan ražotāji, gan tirgotāji, ne visos jautājumos esam panākuši vienprātību. Dialogu noteikti turpināsim," atzīmējis Galiņš.

Uz tikšanos ar kultūras ministru un valsts sekretāri Daci Vilsoni Latvijas pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumu apvienība deleģēja Agri Galiņu, Aldi Janēvicu un Valeriju Makrekovu.

LETA jau vēstīja, ka vakar pie Kultūras ministrijas bija ieradušies vairāk nekā 200 Latvijas pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumu pārstāvji, lai protestētu pret atbalsta nenodrošināšanu nozares darbiniekiem.

Latvijas Pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumu apvienības vadītājs Normunds Eilands aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka mērķis ir vērst ne tikai valdības, bet arī sabiedrības uzmanību, ka pasākumus veidot ne tikai mākslinieki, bet arī no tehniskā nodrošinājuma darbinieki. "Tā kā tehniskā nodrošinājuma kompānijas strādā ēnā, šī ir tā reize, kad varam dot par sevi ziņu, jo mēs nezinām, vai izdzīvosim," sacīja Eilands.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu