Baltkrievijā pēc aizturēšanas miris protestētājs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti Baltkrievijā
Protesti Baltkrievijā Foto: AFP/Reuters/EPA

Baltkrievijas pilsētā Gomeļā pēc aizturēšanas ir miris protestētājs, trešdien ziņoja raidstacija "Radio Brīvība", atsaucoties uz mirušā vīrieša māti. 

Ziņu par protestētāja nāvi apstiprināja Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja, kas paziņoja, ka 25 gadus vecais vīrietis miris pēc tam, kad viņš svētdien tika aizturēts ielu protestos Gomeļā un viņam tika piespriests 10 dienu arests.

Vīrietis nomira slimnīcā, kur viņš svētdien bija nogādāts no milicijas arestantu automašīnas. Raidstacija atzīmēja, ka Gomeļā automašīnas ar protestu gaitā aizturētajiem stundām stāv garās rindās karstā saulē.

Mirušā protestētāja māte sacīja, ka viņam bijušas problēmas ar sirdi.  

"Saša bija vienā no arestantu automašīnām (..) Viņš nepiedalījās akcijā. Svētdien bija braucis pie meitenes. Viņu notvēra kaut kur centrā, kur pārsēdināja citā mašīnā. Viņš man uzrakstīja, ka ir notverts. (..) Un viss. Es visas šīs dienas viņu meklēju. Man nesniedza informāciju par viņu. Šodien man beidzot pateica, ka Saša ir morgā," māte stāstīja raidstacijai "Radio Brīvība". 

Kad puisis ilgu laiku atradās noslēgtā mašīnā, kas stāvēja rindā izmeklēšanas izolatorā, viņam kļuva slikti. Jaunietis kliedza, bet viņu uzskatīja par neadekvātu un aizveda uz psihiatrisko slimnīcu, kur pieredzējis ārsts izsauca ātro palīdzību, bet puisi vairs nevarēja izglābt, ziņoja "Radio Brīvība". 

"Man atteicās parādīt ķermeni [morgā]. Es domāju, ka viņš bija smagi piekauts," stāstīja puiša māte.

Baltkrievijā jau ceturto nakti pēc kārtas notiek protesti pret oficiālajiem prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem tajās esot uzvarējis prezidents Aleksandrs Lukašenko, iegūstot 80,08% balsu. Protestu gaitā ir izcēlušās protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu