Ko darīt, ja pēc bērna piedzimšanas zaudēta savstarpējā intimitāte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Ja savstarpējā tuvība pēc bērna piedzimšanas ir atstāta novārtā, tad, iespējams, vēlēsieties mainīt savas prioriātes, vēsta portāls "PsychologyToday".

Džūlija un viņas partneris, pašiem nemanot, kļuva par platoniskiem istabas biedriem. Viņiem bija viens bērns, skaista trīs gadus veca meita, un viņi gandrīz ne reizi nebija nodarbojušies ar seksu visu trīs bērna dzīves gadu laikā. Džūlija jutās tā, it kā viņas seksuālā daļa būtu "nomirusi" un nezināja, kas to varētu atdzīvināt.

Viņa sacīja, ka vienmēr bija svarīgākas lietas, kas viņai bija jādara. Mātei bija jāpārliecinās par viņas meitas aprūpi un viņas biznesa karjeras veiksmīgu norisi. Sievietes darba saraksts bija bezgalīgs, un viņa bija izsmelta. Doma par seksu likās nogurdinoša, un viņa to uzskatīja par sīksirdīgu darbu, no kura labprātāk izvairījās.

Ar bērnu, saspringtu darbu un dzīvi viņa bija satriekta un izsmelta. Tomēr viņa vēlējās vēlēties nodarboties ar seksu ar savu partneri. Viņa mīlēja savu vīru, bet nesaprata, kāpēc viņa nejuta nekādu seksuālu interesi. Izklausās pazīstama situācija? Daudzi cilvēki nonāk šajā situācijā, kad viņiem piedzimst bērni. Ir daudz iemeslu, kāpēc jūs varat nonākt šādā situācijā, sākot ar ķermeņa izmaiņām, hormonālām izmaiņām, stresu, trauksmi, nogurumu utt.

Ir pilnīgi normāli, ka jūsu dzimumdzīve pārstāj būt prioritāte. Jaunā dzīve vecāku statusā aizņem daudz vairāk laika, atstājot ļoti maz vietas vēlmei pēc seksa. Tomēr sekss, tuvība un saikne ir kā ēdiens, kas uztur jūsu attiecības dzīvas. Ja jūs nebarojat savas attiecības, jūsu reiz seksuāli apmierinošā un cieši saistītā partnerība kļūst par skaistu istabas biedra situāciju. Jūs esat draugi, runājat, palīdzat viens otram, varbūt iekārojat viens otru, bet dzirkstele, kas kādreiz bija iedegta un kopta, ir mazinājusies.

Neuztraucieties. Dzirkstele ir apdzisusi, bet tā var atgriezties spēcīgāka kā jebkad. Veiciet šādas darbības, lai jūsu attiecības pēc bērnu piedzimšanas turpinātos tikpat spēcīgas kā pirms tam:

1. Pirmais solis ir savstarpējo intimitāti atkal nostādīt par prioritāti.

Ja tas joprojām ir pēdējais jūsu svarīgo uzdevumu sarakstā, jūs, visticamāk, turpināsiet izvairīties no piepūles, kas nepieciešama, lai stiprinātu šīs jūsu attiecību jomas.

2. Tālāk ir svarīgi noteikt, kāpēc jūs vēlaties nodarboties ar seksu.

Iemesls nevar būt tāpēc, ka jūsu partneris vēlas seksu, vai arī tāpēc, ka jūs lasāt šo rakstu, un domājat, ka jums tas jādara. Seksam jums ir jābūt svarīgam. Jūsu prieks ir svarīgs. Pāri, kas uztur savu seksuālo dzīvi, ir pāri, kuri prioritāti piešķir seksam. Pierakstiet dažus iemeslus, kāpēc sekss jums ir svarīgs.

3. Pēc tam izveidojiet sarakstu ar to, ko savā dzīvē vēlaties noteikt par prioritāti.

Iekļaujiet savas attiecības un seksuālo dzīvi starp daudzajām nozīmīgajām dzīves jomām.

4. Visbeidzot izveidojiet sarakstu ar to, ko jūs šobrīd uzskatāt par prioritāti, un salīdziniet sarakstus ar mīļoto.

Sāciet veikt korekcijas savās prioritātēs, lai pašreizējā dzīve sakristu ar to, ko vēlaties prioritizēt, turpinot dzīvot kopā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu