Ķīna apgalvo, ka no Brazīlijas ievestos vistu spārniņos konstatēts Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

No Brazīlijas importētu sasaldēto vistas spārniņu paraugs izrādījies Covid-19 pozitīvs, ceturtdien, 13. augustā, paziņoja Ķīnas varas iestādes.

Covid-19 tika atklāts trešdien, 12. augustā, veicot importētās sasaldēto vistu spārniņu partijas testēšanu Ķīnas dienvidu pilsētā Šeņdženā.

Šendženas veselības departamenti nekavējoties izsekoja un pārbaudīja cilvēkus, kuri varētu būt nonākuši saskarē ar produktu, un visi testu rezultāti bijuši negatīvi - tāpat arī visi saistītie produkti, kas atrodas noliktavā, esot aizzīmogoti un pārbaudēs uzrādījuši negatīvu rezultātu, teikts paziņojumā.

Ķīnas iestādes tagad izseko saistītos produktus no tā paša zīmola, kas jau ir tikuši pārdoti, un ir dezinficējuši teritoriju, kur tika glabāti inficētie vistas spārni.

Brazīlija līdz šim ir ziņojusi par vairāk nekā 3,1 miljonu Covid-19 saslimšanas gadījumiem, kas ir otrais augstākais rādītājs pasaulē uzreiz aiz ASV, liecina Džona Hopkinsa universitātes apkopotie dati.

Jāatzīst, ka ziņas par inficētajiem vistas spārniņiem nāk klajā dienu vēlāk, kad kārtējās pārbaudes laikā Covid-19 tika atrasts saldētu garneļu iepakojumā, kas ticis importēts Ķīnā no citas Dienvidamerikas valsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu