Pērn Lietuvā notikušais Alītas riepu pārstrādes rūpnīcas ugunsgrēks valstij nodarījis vairāk nekā sešu miljonu eiro zaudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Riepas. Ilustratīvs foto.
Riepas. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Pērnruden notikušais ugunsgrēks Alītas riepu pārstrādes rūpnīcā "Ekologistika" Lietuvas valstij nodarījis zaudējumus vairāk nekā sešu miljonu eiro apmērā, ceturtdien paziņojusi Kauņas apgabala prokuratūra.

Tā norāda, ka pirmstiesas izmeklēšana ugunsgrēka lietā tuvojas nobeigumam un aizdomās turēto statuss noteikts septiņām fiziskajām un juridiskajām personām.

"Ekologistika" vadītājam Juozam Cicēnam un diviem darbiniekiem, kā arī pašam uzņēmumam tas noteikts aizdomās par sistemātisku vides aizsardzības uzraudzības noteikumu pārkāpšanu un grāmatvedības datu viltošanu, uzņēmuma vadītājam un uzņēmumam - arī par īpašuma iznīcināšanu nepiesardzības dēļ un vadītājam - arī par dokumentu viltošanu.

Vēl viena juridiskā persona tiek turēta aizdomās par sistemātisku vides aizsardzības uzraudzības noteikumu pārkāpšanu un īpašuma iznīcināšanu nepiesardzības dēļ, bet Lietuvas Vides departamenta Kauņas vides kvalitātes kontroles galvenās speciālistes Aušra Bružiene un Aušra Kričeniene - par amata pienākumu nepildīšanu.

"Šī pirmstiesas izmeklēšana ir vēstījums Lietuvas vides piesārņotājiem, ka šādu tiesību aktu  pārkāpumu shēmas ir atmaskotas, noskaidrotas un zināmas," uzsvērusi prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas prokurore Nomeda Urbonavičiene.

Ugunsgrēks kompānijas "Ekologistika" izmantoto autoriepu noliktavās izcēlās naktī uz pagājušā gada 16.oktobri. Lai gan tas tika apdzēsts dažās dienās, ugunsdzēsēji uzņēmuma teritorijā strādāja vairāk nekā nedēļu, jo sadegušo riepu atliekas turpināja gruzdēt un piesārņot vidi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu