Rīgas svētkos policija strādās pēc īpaša plāna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tērbatas iela atvērta gājējiem un velobraucējiem
Foto: Tērbatas iela atvērta gājējiem un velobraucējiem Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas svētkos policijas strādās pēc īpaša plāna, lai novērstu Covid-19 izplatību, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē.

Gatavojoties svētkiem notikušas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājas Ivetas Zalpēteres organizētas darba sanāksmes, kurās pasākumu rīkotāji, Valsts policija (VP) un Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvjiem.

Šajās sanāksmēs izskatīja svētku organizatoriskos jautājumus, tostarp pārrunājot ar Covid-19 izplatību saistītos drošības aspektus, kuriem pasākumu laikā no organizatoru puses tiks pievērsta īpaša uzmanība.

Projektu īstenotāji arī atsevišķi ir tikušies ar RPP un VP pārstāvjiem, lai izrunātu visus drošības aspektus, riskus un rīcību. Visiem pasākumiem ir izvērtēti iespējamie riski, un svētku laikā RPP un VP strādās pēc īpaša iepriekš izstrādāta plāna.

Ir saplānots, kuros pasākumos ir nepieciešama fiziska policijas klātbūtne un cik daudz policistus ir nepieciešams iesaistīt katrā no pasākumiem. Tāpat ir izveidots operatīvās vadības centrs tieši Rīgas svētku pasākumu drošības kontrolei.

Savukārt, ja tiks konstatēts kāds pasākums, kurā netiek nodrošinātas policijas un epidemiologu rekomendācijas, policija būs gatava pasākumu pārtraukt.

Rīgas svētku laikā tiks pagarināts arī Apmeklētāju pieņemšanas centra (APC) bezmaksas informatīvā tālruņa 80000800 darba laiks, tas strādās no plkst.8 līdz 24. Zvanot uz tālruni, iedzīvotāji varēs ne tikai saņemt informāciju par svētku pasākumu programmu, satiksmes ierobežojumiem un citu aktuālu informāciju, bet arī ziņot par novērotajiem pārkāpumiem pasākumu norises laikā.

Pašvaldība aicina arī apmeklētājus būt atbildīgiem, sekot pasākumu organizatoru norādēm, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un SPKC rekomendācijas saistībā ar COVID -19 izplatību.

Rīgas svētki sāksies 14.augustā un ilgs trīs dienas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu