Tramps paziņo par miera līgumu starp Izraēlu un AAE

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien negaidīti nācis klajā ar paziņojumu par miera līguma noslēgšanu starp Izraēlu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

Izraēlas, AAE un ASV kopīgi izplatītā paziņojumā teikts, ka Izraēla un AAE vienojušās nodibināt pilnvērtīgas diplomātiskās attiecības.

Izraēlas un AAE delegācijas tuvākajās nedēļās tiksies, lai parakstītu divpusējus līgumus par investīcijām, tūrismu, tiešiem lidojumiem, drošību, vēstniecību izveidi un virkni citu jautājumu, teikts paziņojumā.

Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu tviterī pavēstīja, ka attiecību normalizācija starp Izraēlu un AAE ir "vēsturiska diena".

AAE paziņoja, ka saskaņā ar vienošanos Izraēla piekrīt "apturēt tālāku palestīniešu zemju aneksiju".

Attiecību normalizēšana starp AAE un Izraēlu ir "milzīgs sasniegums", tviterī paziņoja Tramps, nodēvējot to par "vēsturisku miera līgumu starp mūsu lielajiem draugiem".

Runājot ar žurnālistiem, Tramps lika noprast, ka gaidāmi arī citi diplomātiski sasniegumi Izraēlas attiecībās ar musulmaņu kaimiņvalstīm.

"Notiek lietas, par kurām es nevaru runāt," sacīja Tramps.

AAE kļūst par pirmo Persijas līča valsti un trešo arābu valsti pēc Ēģiptes un Jordānijas, kas izveido diplomātiskas attiecības ar Izraēlu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu