Ar plašu pasākumu klāstu piektdien sākas Rīgas pilsētas svētki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Laiska pievakare Tērbatas ielā
Foto: Laiska pievakare Tērbatas ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 14. augustā, Rīgā sākas pilsētas svētki, kuros ir paredzēta daudzveidīga aktīvās atpūtas, izklaides un sporta programma, liecina informācija Rīgas svētku mājaslapā.

Kā vieni no pirmajiem savas aktivitātes sāks skeitotāji. No plkst. 10 līdz 18 Alternatīvo sporta veidu centrā "The Spot" notiks Rīgas Skeitparku sporta kauss.

Plkst. 10 Rīgas vēsturiskajā centrā un apkaimēs sāksies pilsētvides izstāde "Šajā vietā un laikā", kas aicina Rīgas pilsētas iedzīvotājus un viesus iepazīt pilsētas vēsturi, dodoties pastaigā pa ievērojamām Rīgas vēsturiskā centra vietām un Rīgas apkaimēm, atklājot sev aizmirstus un varbūt pat nezināmus Rīgas pilsētas stāstus. Izstādē iekļauti 20 apskates objekti.

Plkst. 12 Latvijas Nacionālā arhīva logos, Šķūņu ielā 11 sāksies izstāde "Laika mašīnā cauri Vecrīgai". Šogad tiek atzīmēta arhitekta, Rīgas pētnieka un pieminekļu saglabātāja Andreja Holcmaņa simtgade. Izstāde tapusi, izmantojot viņa reiz tik populāro ekskursijas maršrutu pa Vecrīgu. Tā sāksies pie Pulvertorņa un noslēgsies Alberta laukumā - Rīgas pirmsākumu vietā.

Ķīšezerā Rīgas svētku laikā jau devīto gadu pēc kārtas notiks starptautiskas sacensības vindsērfingā "Baltic Challenge Cup". Sacensības ir iekļautas Starptautiskās vindsērfinga asociācijas oficiālajā kalendārā, kā arī Latvijas kausa reitingā. Sacensības sāksies plkst. 12.

Klusajā centrā, Kronvalda Parkā, Āgenskalnā, Torņakalnā, centrāltirgū, Ziedoņdārzā, Vecrīgā, Juglā un daudzviet citur no plkst. 13 līdz 19 notiks Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rīkotā Brīvdabas muzeja gatatirgus 50. sezonas ceļojošā zaļumballe.

No plkst. 14 līdz 15 Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" Lielajā zālē notiks režisora Vara Klausītāja veidotā Zīmējumu teātra izrāde visai ģimenei "7 pasakas par Ņukucīti", kas tapusi, iedvesmojoties no Aivara Neibarta pasakām.

Plkst. 15 sāksies pastaiga - spēle bērniem un vecākiem "Vecrīgas eksperts", kurā tie aicināti doties garākā pastaigā pa Vecrīgu un reizē piedalīties izglītojošā spēlē, kurā ikviens var kļūt par uzvarētāju un saņemt Vecrīgas eksperta nozīmīti.

No plkst. 15 līdz pusnaktij, ielādējot speciālu aplikāciju būs iespēja doties kino pastaigā. Kā norāda pasākuma rīkotāji, Rīga glabā mūsu vēsturi un tajā atrodamas liecības par reāliem pagātnes notikumiem. Tāpat Rīgas ielās ir apslēpti stāsti, kas atklājas daudzveidīgajā kino valodā. Pasākumā būs iespēja uzzināt, kur Rīgā tapušas leģendāras latviešu filmas, kur viesojušās tādas starptautiskas zvaigznes kā Džekijs Čans, Mikijs Rurks un Ralfs Fainss u.c.

Koncertciklā "Muzikālais ceļojums uz seno Rīgu" ikviens interesents varēs atrast kādu aizraujošu atklājumu, klausoties 15. - 18.gadsimta mūziku, kas līdz šim Rīgas kultūras dzīvē maz dzirdēta. Koncertcikls Mazajā ģildē sāksies plkst. 16.

Pasākumā "Veselā Rīgā vesels gars", kas notiks no plkst. 16 līdz 20 Uzvaras parkā, Rīgas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti aizvadīt sportiskas aktivitātes un noskaidrot spēcīgākos veselīga un aktīva dzīvesveida piekritējus.

No plkst. 18 līdz pusnaktij Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" brīvdabas teritorijā būs apskatāma mākslinieces Lotes Vilmas Vītiņas veidotā instalācija "Imanta mostas". Instalāciju iedvesmojušas liecības par latviešu tautas varoni Imantu, kura vārdamāsa ir arī apkaime.

Lai rīdziniekiem un Rīgas viesiem sniegtu plašākas iespējas dzirdēt svētku koncertus, kuros muzicēs izcili solisti un atskaņotājmākslinieki no Latvijas un ārvalstīm, svētku dienās uz lielā ekrāna Doma laukumā notiks koncertu videotranslācijas. No plkst. 18.30 līdz 19.30 skanēs koncerts "Dītrihs Bukstehūde", bet no plkst. 20.30 līdz 22 būs vērojama Raimonda Paula koncertprogramma "Manai Rīgai".

Plkst.19 VEF Kultūras pils Lielajā zālē sāksies koncerts "Pastaiga pa džeza vēstures takām", Mazjumpravas muižā sāksies Rīgas svētku ieskaņas koncerts Latgales priekšpilsētā.

Plkst. 20 Kronvalda parkā pie Ķīniešu klasiskā stila paviljona un arkas sāksies Mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala"muzikālie vakari.

Rīgas svētku pasākumi notiks arī Tērbatas ielā, kur Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas pagalmā plkst. 20 notiks Tērbatas vasaras ielas prāta spēļu turnīra noslēgums. No plkst. 20 līdz 23 Tērbatas ielā notiks "Biit Me Riga" ierakstu veikala dīdžeju sets.

Kā jau minēts no plkst. 20.30 izskanēs Raimonda Paula koncertprogramma "Manai Rīgai". Koncerts notiks Rīgas Doma dārzā.

LETA jau ziņoja, ka šogad Rīgas svētkos sabiedriskais transports nebūs bez maksas, kā iepriekšējos gados.

Rīgas svētku laikā, no 14. augusta līdz 16. augustam, Rīgas sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika.

Šāds lēmums pieņemts, lai neveicinātu papildu drūzmēšanos un vairotu distancēšanās iespējas sabiedriskajā transportā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu