Policijas darbs pēc īpaša plāna un ierobežota satiksme. Ko ņemt vērā, dodoties uz Rīgas svētkiem?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija
Policija Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas svētkos policijas strādās pēc īpaša plāna, lai novērstu Covid-19 izplatību, noskaidroja Rīgas domē.

Gatavojoties svētkiem notikušas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājas Ivetas Zalpēteres organizētas darba sanāksmes, kurās pasākumu rīkotāji, Valsts policija (VP) un Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvjiem.

Šajās sanāksmēs izskatīja svētku organizatoriskos jautājumus, tostarp pārrunājot ar Covid-19 izplatību saistītos drošības aspektus, kuriem pasākumu laikā no organizatoru puses tiks pievērsta īpaša uzmanība.

Projektu īstenotāji arī atsevišķi ir tikušies ar RPP un VP pārstāvjiem, lai izrunātu visus drošības aspektus, riskus un rīcību. Visiem pasākumiem ir izvērtēti iespējamie riski, un svētku laikā RPP un VP strādās pēc īpaša iepriekš izstrādāta plāna.

Ir saplānots, kuros pasākumos ir nepieciešama fiziska policijas klātbūtne un cik daudz policistus ir nepieciešams iesaistīt katrā no pasākumiem. Tāpat ir izveidots operatīvās vadības centrs tieši Rīgas svētku pasākumu drošības kontrolei.

Savukārt, ja tiks konstatēts kāds pasākums, kurā netiek nodrošinātas policijas un epidemiologu rekomendācijas, policija būs gatava pasākumu pārtraukt.

Rīgas svētku laikā tiks pagarināts arī Apmeklētāju pieņemšanas centra (APC) bezmaksas informatīvā tālruņa 80000800 darba laiks, tas strādās no plkst.8 līdz 24. Zvanot uz tālruni, iedzīvotāji varēs ne tikai saņemt informāciju par svētku pasākumu programmu, satiksmes ierobežojumiem un citu aktuālu informāciju, bet arī ziņot par novērotajiem pārkāpumiem pasākumu norises laikā.

Pašvaldība aicina arī apmeklētājus būt atbildīgiem, sekot pasākumu organizatoru norādēm, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un SPKC rekomendācijas saistībā ar COVID -19 izplatību.

Rīgas svētku laikā, no šodienas līdz 16.augustam, pilsētā vietām ierobežos satiksmi un ierobežos skaņu pastiprinošu iekārtu izmantošanu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas svētki sāksies šodien un ilgs trīs dienas. To laikā vairākās Rīgas vietā arī tiks ierobežota satiksme un aizliegta skaņu pastiprinošu iekārtu izmantošana.

No piektdienas plkst.12 līdz svētdienas plkst.20 tiks slēgta satiksme un aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Doma laukumā. Satiksme Doma laukumā būs slēgta arī velorikšām, elektromobiļiemi, alus velosipēdiem un zirgu pajūgiem.

No šodienas plkst.13 līdz svētdienas plkst.15 satiksme tiks slēgta uz AB dambja.

No sestdienas, 15.augusta plkst.10.30 līdz 21.30 tiks aizliegts atrasties un tiks slēgta visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Pilsētas kanālā, posmā no Rīgas Brīvostas ēkas līdz operas ēkai. Svētdien, 16.augustā no plkst.13 līdz 18 satiksme kanālā būs slēgta posmā no no Bastejkalna līdz operas ēkai.

Ar pasākumu nesaistītu skaņu pastiprinošu iekārtu izmantošana tiks aizliegta no šodienas plkst.12 līdz svētdienas plkst.20 Doma laukumā, Herdera laukumā, Vērmanes dārzā un citviet pasākumu norises vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu