Skandāls ASV šovbiznesā. Populārā TV personība Elena Dedženeresa tiek apsūdzēta toksiskas darba vides radīšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elena Dedženeresa
Elena Dedženeresa Foto: Reuters/ScanPix

Ilggadējā sava sarunu šova vadītāja Elena Dedženeresa (62) ir ierauta skandālā par viņas raidījuma iespējamo toksisko darba vidi, kas ir pamudinājusi darbiniekus atklāt vairākas skandalozas detaļas. 

Elena Dedženeresa 17 gadus vada savu sarunu raidījumu, kurā prezentējusi sevi kā mierīgu un dāsnu ētera personību. Tomēr jaunākajos ziņojumos darbinieki ir apgalvojuši, ka raidījuma darba vide ir ļoti tālu no "mierīgas un dāsnas".

16. jūlijā ziņu portāls "BuzzFeed News" publicēja ziņojumu, kurā šova iepriekšējie darbinieki apgalvoja, ka raidījuma aizkulisēs valda "toksiska darba vide". Viens pašreizējais un 10 bijušie darbinieki anonīmi runāja par savu pieredzi, tostarp par sodu saņemšanu par medicīnisko atvaļinājumu izmantošanu, rasu mikroagresijas gadījumiem un bailēm no soda par sūdzēšanos.

Kāda bijusī darbiniece minēja, ka Elena izteikusi rasistiskas piezīmes par viņas frizūru. Viņa arī apgalvoja, ka Dedženeresa viņas un citu priekšā jokojusi, ka atceras tikai baltādaino darbinieku vārdus. Darbiniece stāstīja, ka vilcinājās izteikties par šo tēmu, jo baidījās no atriebības. Izpildproducenti Eds Glavins, Mērija Konnelija un Endijs Lasners paziņojumā sacīja, ka uzņemas pilnu atbildību par ikdienas darbībām šovā.

"Gandrīz divdesmit gadu, 3000 epizožu laikā un pieņemot darbā vairāk nekā 1000 darbiniekus, mēs esam centušies radīt atvērtu, drošu un iekļaujošu darba vidi," izpildproducenti izteicās kopīgā paziņojumā.

"Mēs bijām patiesi satriekti, kad uzzinājām, ka pat vienam cilvēkam no mūsu darba ģimenes ir bijusi negatīva pieredze. Tas nav tas, kas mēs esam un uz ko cenšamies tiekties. Jāatzīst, ka Elenas šova ikdienas atbildība ir pilnībā uz mums. Mēs to visu uztveram ļoti nopietni un saprotam, ka mums jādara labāk," vēstīja izpildproducenti. 

Pēc ziņām Dedženeresa publiskoja personālam garu vēstuli, ka ir priecīga, ka šova problēmas tiek izskatītas, un ka viņa rīkosies, lai tās izlabotu. 

"Sveiki visi - te Elena. Pirmajā mūsu šova dienā, mūsu pirmajā tikšanās reizē es visiem teicu, ka "The Ellen DeGeneres Show" būs laimes vieta - neviens nekad nepacels balsi un pret visiem izturēsies ar cieņu. Acīmredzot kaut kas mainījās, un es esmu sarūgtināta. Par to es atvainojos. Ikviens, kurš mani pazīst, zina, ka tas ir pretēji tam, kam es ticu un uz ko es cerēju," rakstīja Elena.

"Es nevarētu gūt panākumus bez visiem jūsu ieguldījumiem. Mans vārds ir rakstīts virsrakstos, un viss, ko mēs darām, par to es uzņemos atbildību. Mēs nekavējoties sākam iekšēju izmeklēšanu, lai labotu problēmas. Tā kā esam kļuvuši par lielu kompāniju, es neesmu spējusi palikt viena savos darbos un paļāvos uz citiem, kuri darītu manu darbu. Skaidrs, ka daži to nedarīja. Tagad tas mainīsies, un es esmu apņēmusies nodrošināt, ka tas neatkārtosies," viņa turpināja.

Dedženeresa turpināja teikt, ka daži cilvēki, ar kuriem viņa strādā, ir runājuši viņas vārdā un sagrozījuši patiesību.

"Es arī mācos, ka cilvēki, kuri strādā kopā ar mani, runā manā vārdā un nepareizi atspoguļo to, kas es esmu, un tas ir jāpārtrauc. Kā cilvēks, kurš tika tiesāts un gandrīz zaudēja visu par to, ka esmu tikai tāda, kāda esmu, es patiesi saprotu. Izjūtu dziļu līdzjūtību pret tiem, kuri tiek uzlūkoti atšķirīgi vai pret kuriem izturas netaisnīgi. Iedomājoties, ka kāds no jums tā jutās, man kļūst slikti," sacīja Dedženeresa.

Pēc tam sarunu šova vadītāja sacīja, ka ir priecīga, ka viņai tika pievērsta uzmanība, un viņa sola darīt visu, lai uzlabotu situāciju. Viņa secināja: "Es esmu ļoti lepna par mūsu padarīto darbu, jautrību un prieku, ko mēs visi palīdzam laist pasaulē. Es vēlos, lai visi mājās mīl mūsu šovu un vēlos, lai visi, kas to realizē, mīl strādāt pie tā. Es ļoti atvainojos ikvienam, kam nebija šādas pieredzes. Ja nebūtu koronavīrusa, es būtu to izdarījusi klātienē, un es nevaru sagaidīt, kad atgriezīšos uz mūsu skatuves un redzēšu jūs visus. Esiet droši un veseli. Mīlestībā, Elena. "

30. jūlijā tika publicēts otrais ziņojums, šoreiz atklājot, ka bijušie "The Ellen DeGeneres Show" darbinieki ir anonīmi ziņojuši par seksuāliem pārkāpumiem un uzmākšanos, kuros iesaistīti augstākie producenti. Producenti ir noraidījuši viņiem izvirzītos apgalvojumus atsevišķos paziņojumos. Glavins pagaidām nav publiski atbildējis uz šiem apgalvojumiem. 

Kopš paziņojumu parādīšanās daudzas slavenības vietnē "Twitter" atbalstījušas Dedženeresu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu