"Droši vien sareiba galva un viņa nokrita." Ugunsdzēsēji no degošas mājas izglābj bezsamaņā esošu pensionāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji ieradušies likvidēt ugunsgrēku. Ilustratīvs foto
Ugunsdzēsēji ieradušies likvidēt ugunsgrēku. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 13. augustā, Rīgā, Ventspils ielā pie 7 A, nama sabrauca kupls pulks ugunsdzēsēju. Viņi steidza dzēst ugunsgrēku kādā pirmā stāva dzīvoklī un dūmos atrada saļimušu sievieti, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ceturtdienas rītā Rīgā, Ventspils ielā, aculiecinieki pamanīja, ka no divstāvu koka mājas pirmā stāva dzīvokļa logiem ārā laužas dūmi. Nevilcinoties tika saukti ugunsdzēsēji, un vīriem izdevās no liesmām un dūmiem izvilkt 65 gadus vecu sievieti, kura bija bezsamaņā. Neilgi pēc ugunsgrēka notikuma vietā sastopam cietušās tuviniekus. Viņi neslēpj, ka viss sācies no smēķēšanas gultā.

"Acīmredzot viņa smēķēja, varbūt nolika cigareti vai arī kļuva slikti, un viņa nokrita. Sāka gruzdēt, tā vismaz ugunsdzēsēji teica. Viņa tagad ir reanimācijā, viņas te nav," stāstīja cietušās tuvinieks.

Arī cietušās kundzes vīrs atzīst, ka pie vainas cigarete, bet kopumā visa cēlonis ir sievas sliktā veselība.

"Viņai ir ļoti liels cukura diabēts – 25. Droši vien sagriezās galva, droši vien nokrita, un viss aizdegās. Viņu atrada te virtuvē, viņa izlīda no turienes," norāda cietušās sievietes dzīvesbiedrs Igors.

Mājokli liesmas pamatīgi papostījušas, taču tas viss ir sakopjams, saka Igors. Galvenais, ka šobrīd esot vajadzīgs, ir jauni logi. Vīrietis šonakt paliks atvērtajā miteklī uz vakts, lai neļautu uzdarboties marodieriem.

Ja varat palīdzēt ar logu ielikšanu vai jums ir iespēja tos cietušajiem uzdāvināt vai varat sniegt finansiālu atbalstu, zvaniet Igoram pa tālruni 29847109.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu