"Šo kriminālo autoritāti neapturēs neviens!" Stāsts par kaķi, kurš iemantojis "apavu gangstera" slavu (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Iepazīstieties, šis ir kaķis vārdā Džordans. Viņš nav parasts mājas kaķis. Ūsainais ir īsts bieds apkaimes iedzīvotājiem, jo iemanījies nakts aizsegā zagt apavus, vēsta portāls "Bored Panda"

Pavisam ierasta lieta šķiet, ka kaķis mēdz no galda nozagt ēdienu, taču kurpju zādzības šo spalvaino zvēru ir izvirzījušas jaunā līmenī, padarot par pasaules mēroga "kriminālo autoritāti".

Džordans ir zaglis, kurš labprāt paņemtu visas iespējamās kurpes savās ķepās. Viņš patiešām izskatās lepns par izveidoto kolekciju.

Foto: Facebook/BJ Ross

Augusta sākumā ASV iedzīvotāja Bīdžeja Rosa sociālajā tīklā "Facebook" radīja grupu, kuras mērķis bija parādīt Džordana nelāgo ieradumu jeb patieso dabu.

Kaķa īpašniece stāsta, ka mājdzīvnieks regulāri naktīs dodas laukā un mājās no sirojumiem atgriežas ar kurpēm mutē.

Džordans sver nepilnus trīs kilogramus un ir melnas un baltas krāsas kaķis.

Rosa cer, ka "Facebook" grupas izveide palīdzēs atrast nozagto apavu īpašniekus un nogādāt tos atpakaļ.

Šī grupas izveide sociālajā vietnē Džordanu padarījusi par pasaules mēroga zvaigzni, jo grupai pašlaik pievienojušies vairāk nekā 7500 cilvēku.

Foto: Facebook/BJ Ross

Grupā sastopami cilvēki no dažādām pasaules valstīm - Austrālijas, Rumānijas, Ungārijas, Portugāles, Vācijas, Honkongas, Bulgārijas, Francijas, Indonēzijas, Kanādas, Indijas, Ķīnas un citām.

Rosa sarunā ar "Youtube" kanālu "WTAJ TV" atklāja, ka sākotnēji ģimene apavus nemaz nesot paturējusi. 

"Pēc tam, kad tie mūsu mājās un pagalmā sāka parādīties arvien biežāk, sapratām, ka tie tomēr ir jāpatur, jo tie kādam pieder," skaidroja Rosa.

Divus mēnešus pēc atskāršanas, ka Džodans naktīs siro apavu meklējumos, ģimenes pagalmā ir vairāk nekā 50 dažādas kurpes. "Man šķiet, ka šo kriminālo autoritāti neviens nespēs apturēt."

Foto: Facebook/BJ Ross

Izsekošanas ierīce un video novērošanas kameras

Sieviete kaķim ir pieliekusi GPS izsekošanas ierīci, lai spētu noteikt, kur Džordans dodas katru nakti.

"Dažās naktīs viņš nostaigā gandrīz 15 kilometrus, citās naktīs tikai piecus," pēc datu apkopošanas atklāja kaķa saimniece.

Rosa atzīmēja, ka līdz šim visgarākā distance, kādu Džordans mērojis trīs dienu nogrieznī, esot bijusi teju 42 kilometri.

Foto: Facebook/BJ Ross

Sākotnēji ģimene bijusi neizpratnē, kā pagalmā uzrodas tik daudz apavu, tad pēc video novērošanas kameras uzstādīšanas viss kļuvis skaidrs - Džordanam ir ne vien mājas kaķa, bet arī "kurpju gangstera" nakts dzīve. 

"Kamerā tika iemūžināts, kā Džordans lec pāri sētai ar kurpi mutē. Aizdomas bija, ka tas varētu būt viņš, taču video ieraksts to apstiprināja," stāstīja Rosa.

"Viņš pārlec pāri sētai ar kurpi mutē, noliek to pagalmā un tad paskatās apkārt, it kā domādams, vai kāds viņu ir redzējis," atklāja kaķa saimniece.

Citu cilvēku reakcija

Rosa atklāja, ka grupas izveide bijis pareizs lēmums. "Daudzi cilvēki no visas ASV un citām pasaules valstīm komentāros zem ierakstiem raksta, ka esmu viņu dienu padarījusi labāku."

Sieviete jūtas laimīga, ka spēj iepriecināt cilvēkus ar tik amizantām lietām. "Cilvēki no rītiem parasti aplūko, kādus apavus Džordans atkal ir nozadzis."

Grupā ar nosaukumu "Jordan The Feline Cat Burglar" arī citi biedri dalījušies ar saviem kaķiem, pievienojot asprātīgus komentārus.

Kāda Rosas kaimiņiene bija ievietojusi attēlu ar savu meitu, bet aprakstā bija minēts: "Mana meita domā, ka Džordans ir ļoti foršs kaķis, tāpēc viņa pie mājas laukā atstāja mazās māsas kurpes!"

Tāpat Rosa ik pa laikam ievieto attēlus, kuros redzams, kā apkaimes iedzīvotāji atnākuši pakaļ saviem apaviem.

Foto: Facebook/BJ Ross
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu