"Valsti mēs nevienam neatdosim." Lukašenko pauž, ka tiek veidota "valdība aiz Baltkrievijas robežām" (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/AFP/EPA/AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka neiesaistīsies dialogā par situācijas noregulējumu valstī ar ārvalstu starpnieku piedalīšanos.

"Aiz robežas Baltkrievijai piedāvā zināmu starpniecību, veido valstij ārzemju valdību. Klausieties, mums ir normāla valdība, izveidota pēc Konstitūcijas. Mums nav vajadzīgas nekādas ārzemju valdības, nekādi starpnieki," Aizsardzības ministrijā Stratēģiskās pārvaldes centra sanāksmē sacīja Lukašenko.

"Man šķiet, ka, neapvainojot šo republiku vadību, es gribu teikt: jūs ieviesiet kārtību paši pie sevis," prezidenta teikto citē Baltkrievijas oficiālā ziņu aģentūra BelTA.

"Nekāda valdība aiz robežām, lai arī kur tas būtu, mums nav vajadzīga, un valsti tā nekad nevadīs. Vai tiešām vēsturi nav mācījušies?" vaicāja Lukašenko.

Vēršoties pie sanāksmes dalībniekiem, viņš sacīja: "Mēs situāciju noturēsim."

"Jūs to zināt ne sliktāk par mani, kas notiek valstī. Klusiņām sāk vai turpina šūpot situāciju, mūsu sabiedrību. Tikuši līdz darba kolektīviem. Es to daudzkārt esmu teicis. Vienkārši gribu to kārtējo reizi pateikt, ka no tā nekas nesanāks. Valsti mēs nevienam neatdosim. Situāciju mēs noturēsim," uzsvēra Lukašenko.

"Es negribu teikt, ka ir vieta kaut kādai pašapmierinātībai, bezrūpībai. Nē, mēs ne brīdi nesam nomierinājušies," norādīja prezidents.

"Jūs zināt, mums ir tāda dzīve un liktenis, ka mums, esot Eiropas centrā, vienmēr ir jābūt gataviem savlaicīgi atbildēt uz visiem izaicinājumiem," sacīja Lukašenko.

Sanāksmē līderis arī apgalvoja, ka protestu kustības dalībnieki izteikuši draudus policistu un karavīru ģimenēm.

"Pēdējā laikā aktivizējušies mūsu tā dēvētie mierīgie celtnieki pret militārpersonu, iekšējā karaspēka, OMON un armijas ģimenēm," sacīja Lukašenko.

"Es kā prezidents un virspavēlnieks gribu teikt, ka viņi - tie, kas to dara, troļļo šodien, draud ģimenēm, līdz mūsu militārpersonu bērniem tikuši -, viņi vienkārši nesaprot, kas var notikt."

"Tāpēc rimstieties, nominieties. Ja tur ir vīri, esiet vīri. Gribat pakarot, pakauties - lūdzu, bet lai iet vīri pret vīriem. Nevajag sev priekšā izlikt meitenes un draudēt ģimenēm. Pagaidām lūdzu: neaiztieciet cilvēkus, kas ne pie kā nav vainīgi," piebilda prezidents.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9. augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš svētdienas nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu