Neuzmanīgas smēķēšanas dēļ ugunsgrēkā Saldū cietis viens cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji Foto: Zane Bitere/LETA

Neuzmanīgas smēķēšanas dēļ, vakar izcēlušies divi ugunsgrēki, bet vienā no tiem cietis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ugunsgrēks ar cietušo izcēlies Saldū, jo VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.13.04, kam par iemeslu kalpoja ugunsnelaime, kas bija izcēlusies piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī, kur dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās mājas iedzīvotāji no piedūmotā dzīvokļa bija izglābuši tā iemītnieku un nodevuši mediķu rīcībā. Vītola norādīja, ka ugunsgrēks bija izcēlies neuzmanīgas smēķēšanas dēļ, kā arī dzīvoklī nebija izvietots dūmu detektors.

Līdzīgs gadījums, bet bez cietušajiem notika Rīgā, kad arī neuzmanīgas smēķēšanas dēļ, daudzstāvu dzīvojamās mājās dzīvoklī bija aizdedzies dīvāns trīs kvadrātmetru platībā. Arī šajā ugunsgrēkā būtisku lomu nospēlēja mājas iedzīvotāju modrība, jo kāpņu telpā bija pamanījuši piedūmojumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD dzēsis 20 ugunsgrēkus, no tiem Rīgā dzēsti seši ugunsgrēki, citās pilsētās trīs, bet novados 11 ugunsnelaimes.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 20 glābšanas darbus un saņēmuši 10 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 5057 ugunsgrēki, no tiem 1379 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietis 171 cilvēks, izglābti 200, bet 50 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu