"Pulcēšanās ierobežojumu mīkstināšana neko nemaina." Covid-19 krīze joprojām apgrūtina pasākumu organizatoru dzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

No pirmdienas iekštelpās būs ļauts pulcēties 1000 cilvēkiem līdzšinējo 500 vietā. Vērienīgāko izklaides pasākumu organizatori jaunos atvieglojumus vērtē atzinīgi, tomēr secina, ka tas vienalga vārtus lielu sanākšanu rīkošanai nepaver. Jaunie atvieglojumi būtiski situāciju nemainīs arī citu kultūras pasākumu rīkotājiem, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Ja zaļumballē 1000 apmeklētāju būtu liels skaits, tad lielo koncertu organizatori to saredz vien kā saujiņu sanākušo. Lai gan gaidāmie atvieglojumi rokas ārvalstu mūziķu koncertu organizēšanai neatraisa, industrijas pārstāvji atbalsta valdības piekopto "soli pa solim" taktiku un nelolo cerības, ka pārpildītie pasākumu grafiki varētu atgriezties vienas dienas laikā.

"Ļoti daudziem pasākumu rīkotājiem, tai skaitā mums, šis solis īsti neko nedod, jo, ja mēs skatāmies Latvijā pasākumu norises vietas, tad, reāli ņemot vērā maksimālo apmeklētāju skaitu 1000, plus visus pārējos ierobežojumus, reāli šādi pasākumi var notikt tikai "Arēnā Rīga"," norāda koncertaģentūras "L-Tips agency" vadītājs Gints Putniņš.

Industrijas pārstāvji uzsver, ka masu sanākšanu rīkošanu traucē ne vien cilvēku skaita ierobežojumi, bet arī prasība ievērot divu metru distanci un nodrošināt telpā trīs kvadrātmetru platību vienam cilvēkam. Latvijā visas prasības realizēt ļauj tikai arēnas telpas, taču tās īres izmaksas ar šādu apmeklētāju skaitu segt nav iespējams.

To, ka kultūras pasākumu rīkošanu bremzē virkne citu ierobežojumu, iezīmē arī teātru pārstāvji. "Teātrim šis lēmums neko šobrīd nemaina. Jo šie jaunie noteikumi viņi paredz to, ka mēs drīkstam uzņemt telpā ne vairāk kā 50% no iespējamās kapacitātes, un līdz ar to, ja mums ir 1000 vietu ietilpīga zāle, tad mēs šobrīd uzņemam 480 skatītājus."

"Arēnā Rīga" vairāku mēnešu garumā te nav noticis neviens pasākums, un arī gaidāmie ierobežojumu atvieglojumi šādas iespējas nesniegs.

""Arēnas Rīga" gadījumā 1000 cilvēku pasākums nav tas pasākums, kāpēc kāds īrē arēnu. Piecus mēnešus mēs esam stāvējuši pilnīgi klusi un tukši, un tas, ko mēs darām, mēs, protams, tērējam uzkrāto naudu ēkas uzturēšanai," norāda "Arēna Rīga" valdes priekšsēdētājs Ģirts Krastiņš.

Lielie ārvalstu mākslinieki Latvijā varētu būt gaidāmi ne ātrāk kā nākamgad, jo savu darbu mūziķi plāno, vērtējot kopējo situāciju Eiropā.

"Nav iespējams māksliniekam braukt ar visu to lielo tehnisko personālu, ar apkalpojošo personālu tūrēs, ja vienā valstī var notikt koncerts, citā valstī nevar notikt koncerts, citā valstī varbūt pēc koncerta 14 dienas jāatrodas uz vietas karantīnā, un tu nekur nevari aizbraukt," saka Krastiņš.

Atsevišķos gadījumos jaunie atvieglojumi varētu ļaut rīkot plašākus pašmāju mūziķu koncertus, lēš industrijas pārziņi.

"Arēnā Rīga" pirmie pasākumi, kurus varēs apmeklēt arī skatītāji, atgriezīsies septembrī, līdz ar hokeja komandas Rīgas "Dinamo" spēlēm.

"Tās notiks, ievērojot visus noteiktos ierobežojumus. Respektīvi, tie būs 1000 cilvēku, kas tiks distancēti izsēdināti pa visu arēnu, un tā mēs lēnā garā arī sāksim," norāda "Arēna Rīga" valdes priekšsēdētājs.

Video: "TV3 Ziņas"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu