Trīs padomi, kā nebūt greizsirdīgam uz citu cilvēku panākumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Atvaļinājumu sezona rit pilnā sparā, tāpēc visi sociālie tīkli ir appludināti ar dažādām fotogrāfijām no jūras, kalniem un vasaras terasēm. Labas dzīves izrādīšanu ne vienmēr ir viegli uztvert, un tā bieži arī rada skaudības sajūtu, jo mēģinām salīdzināt savu dzīvi ar attēlos redzamo, vēsta portāls "Today". 

1. Cilvēki melo 

Cilvēks publicē priecīgu fotoattēlu, un tad pēkšņi uzraksta personīgu ziņu - tikai par problēmām apkārtnē, un tas, iespējams, izraisa narcistiskas ciešanas citos. Šai iluzorās pasaules izveidošanai sociālajos tīklos nepieciešams pārāk daudz enerģijas. Turklāt, lai pastāvīgi uzturētu šos "melus", tiek radīta arī spriedze, kas provocē satraukumu.

2. Tas, kas ir tev, var trūkt citam

Cilvēkiem publiskajā telpā patīk demonstrēt savas labākās īpašības, izvairoties no negatīvisma. Mēs salīdzinām sevi un otru, bet redzam tikai daļu no viņa, mēs nezinām visu patiesību. Apbrīnojot citu iezīmes, sajūtamies skumji par sevi un skaudīgi, taču no tā nav jēgas, jo mēs nezinām, kas viņiem trūkst.

3. Es gribu būt tāds kā tu

Kad cilvēki saka, ka vēlas būt līdzīgi kādam, viņiem jāsaprot, ka viņiem būs jāiziet viss, kam cauri gājis otrs cilvēks. Tas, kas darbā nāk viegli, jau ir neapzināta kompetence - pateicoties gadu ilgai ikdienas praksei. Ir svarīgi iemācīties saprast savu vērtību. Daudziem no mums bērnībā netika iemācīts, ka mēs paši esam vērtīgi. Kad bērnībā mūs salīdzināja ar brāļiem/ māsām/ klasesbiedriem, tā faktiski bija manipulācija "motivācijas" aizsegā, kas radīja nevajadzīgu satraukumu un provocēja nenoteiktību un "sasniegumu neirozi". Mums neteica, ka esam vērtīgi gan ar savu ekskluzivitāti, gan atšķirību. Protams, ir kaut kas tāds, kurā mēs visi esam līdzīgi, bet tas, no kā mēs atšķiramies, mūsu "nepilnība". Svarīgi ir kļūt par to, kas tu esi.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu