Zināmas "TTT Rīga" Eirolīgas grupu turnīra pretinieces

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola flagmanis "TTT Rīga" ielozēts FIBA Eirolīgas pamatturnīra B grupā, kur pretinieču vidū tāpat kā iepriekšējā sezonā būs arī zvaigžņotā Jekaterinburgas UGMK un Anete Šteinberga, kura šosezon pārstāv Stambulas "Galatasaray".

B grupā kopā ar "TTT Rīga", UGMK un "Galatasaray" vienībām ielozēta arī Šopronas "Uniqa" (Ungārija), Buržas "Tango", "Basket Landes" (abas - Francija), Skio "Famila" (Itālija), kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāja.

A grupā kopā ar Elīnas Babkinas pārstāvēto Orenburgas "Nadežda" (Krievija) un Gundara Vētras trenēto Gdiņas "Arka" (Polija) spēlēs arī Kurskas "Dinamo" (Krievija), Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), Prāgas ZVVZ USK (Čehija), Lionas ASVEL un Ungārijas komandas Miškolcas DVTK un Izmitas "Belediyespor" no Turcijas dueļa uzvarētāja.

Pamatturnīrā pirms izlozes vieta bija nodrošināta 14 komandām, bet vēl divas vietas tiks sadalītas kvalifikācijas kārtā, kur uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Sezonas sākums tiks noteikts FIBA Eiropas nodaļas valdes sēdē 1.septembrī.

FIBA Eirokausā piedalīsies trīs latviešu spēlētāju pārstāvētās komandas. Kates Krēsliņas pārstāvētā "Castors Braine" (Beļģija) H grupā spēlēs ar "Valencia" no Spānijas, Sintkatelejnes-Vāferas "Basket Hema SKW" vienību un kvalifikācijas kārtas veiksminieci.

Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" (Itālija) E grupā tiksies ar vēl vienu Beļģijas komandu Bomas "Phantoms", Frīburgas "Elfic" un Francijas "Landerneau Bretagne".

Kvalifikācijā spēkosies Ances Aizsilas pārstāvētā Mehelenas "Kangoroes" (Beļģija), kas divos mačos 24.septembrī un 1.oktobrī tiksies ar Tenerifes "Clarinos" vienību no Spānijas.

Pamatturnīra spēles sāksies 15.oktobrī.

Kopā kausa izcīņā piedalīsies 35 komandas, no kurām divas vienības pievienosies no Eirolīgas kvalifikācijas sacensībām, bet trīs tiks noskaidrotas trijos kvalifikācijas kārtas dueļos

Regulārā sezona tiks izspēlēta ar 32 komandām, kurās būs astoņas grupas ar četriem klubiem katrā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu