Policija reaģē uz sociālajos tīklos publicētu video un uzsāk lietvedību par agresīvu braukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Reaģējot uz sociālajās vietnēs publicēto video, kurā redzama bīstama autovadītāja uzvedība uz autoceļa, Cēsu iecirkņa policijā sākts administratīvais process, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Policija konstatējusi, ka ir autovadītāji, kuri ikdienas uz autoceļiem veic vairākas darbības, kas nav pieļaujamas ceļu satiksmē. Turklāt autobraucēji kļūst nekaunīgāki - apzināti veic agresīvas darbības un manevrus, tos filmē un ievieto sociālo tīklu vietnēs, bet, lai izvairītos no atbildības, no automašīnām noņem valsts reģistrācijas numura zīmes, skaidroja Vaskāne.

Policija atgādina, ka agresīva braukšana ir apzināta sānslīdes radīšana uz ielām, stāvlaukumos un pagalmos, apzināta strauja bremzēšana, kas rada ceļu satiksmei bīstamu situāciju. Visbiežāk adrenalīnu, braucot pa pilsētas ielām sānslīdē jeb "driftojot", cenšas noķert jaunieši ar nelielu braukšanas pieredzi, novērojuši likumsargi.

Reaģējot uz sociālajās vietnēs publicēto video ierakstu, kurā redzama bīstama un pārgalvīga "BMW" autovadītāja uzvedība uz kāda autoceļa, policijas Cēsu iecirknī ir sākts administratīvais process. Pašlaik policijas amatpersonas skaidro visus notikušā apstākļus. Policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods.

"Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums - tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām," atgādināja Vaskāne.

Policija nosoda šādu rīcību un aicina neapdraudēt sevi, savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu