Baltkrievijā vairāk nekā 600 cilvēku iesnieguši sūdzības par miesas bojājumiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti Baltkrievijā - piektā diena
Protesti Baltkrievijā - piektā diena Foto: AFP / Reuters

Baltkrievijā jau vairāk nekā 600 cilvēku iesnieguši sūdzības par miesas bojājumiem, kas gūti, kad viņus pēcvēlēšanu masu protesta akciju gaitā aizturēja tiesībsargājošo struktūru darbinieki, pirmdien pavēstīja Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja.

"Vairāk nekā 600 pilsoņu vērsušies ar iesniegumiem par miesas bojājumu gūšanu laikā, kad viņus aizturēja tiesībsargājošo struktūru darbinieki, un aptuveni 100 - par miesas bojājumu gūšanu pagaidu apcietinājuma iestādēs," teikts Izmeklēšanas komitejas paziņojumā.

"Visiem minētajiem faktiem tiks dots pienācīgs tiesiskais izvērtējums."

"Miesas bojājumu gadījumā to smaguma pakāpes noteikšanai tiek uzdots veikt nepieciešamo ekspertu izmeklēšanu," norādīja komitejā.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Daudzi protestētāji, iznākuši brīvībā no cietumiem, pagājušajā  nedēļā liecināja par spīdzināšanu, pārpildītām kamerām, sūdzējās par badu un slāpēm.

Cilvēktiesību aktīvisti ir dokumentējuši spīdzināšanas faktus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu