Puskails jaunietis cenšas izvairīties no soda par auto vadīšanu reibumā, nosaucot izdomātus personas datus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bākugunis. Ilustratīvs attēls.
Bākugunis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nakts laikā patrulējot Maskavas forštatē, Rīgā, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieku uzmanību piesaistīja kāds auto, kas brauca ar izslēgtiem tuvās gaismas lukturiem. Apturēts vadītājs sākumā izvairījās nosaukt savus datus, un vēlāk atklājās, ka viņš pie stūres sēdies reibumā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Pienākot pie auto, RPP darbinieki pamanīja, ka tajā sēž kāds jaunietis bez krekla, turklāt gaisā bija jūtama alkohola smaka. Uz policista sākotnējo jautājumu, vai lietots alkohols, vadītājs atbildēja noraidoši.

Likumsargi aicināja vīrieti uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, taču viņš teica, ka nav tos paņēmis līdzi. Tā vietā viņš nosauca izdomātos personas datus, un, ievadot tos datubāzē, noskaidrojās, ka šādas personas nav.

Policisti vadītāju informēja, ka par nepatiesu personas datu nosaukšanu, lai izvairītos no atbildības, var iestāties kriminālatbildība. Pēc tam vīrietis atklāja patiesos datus.

Atklājās arī, ka viņš patiešām sēdies pie stūres alkohola reibumā, un lieta nodota Valsts policijas Ceļu policijas darbiniekiem.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu