"Epidēmija mainās." PVO pauž satraukumu, ka Covid-19 izplatību veicina 20-40 gadu veci cilvēki (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) otrdien, 18. augustā, pauda satraukumu, ka jaunā koronavīrusa izplatību veicina divdesmitgadnieki, trīsdesmitgadnieki un četrdesmitgadnieki, no kuriem daudzi pat nezina, ka ir inficējušies, jo viņiem ir viegli simptomi vai tādu nav vispār, radot draudus slimības riskam pakļautajām grupām.

PVO šomēnes paziņoja, ka visā pasaulē inficēto vidū palielinājusies jauniešu proporcija, radot draudus slimības riskam pakļautajām grupām, tostarp gados veciem cilvēkiem un slimiem cilvēkiem blīvi apdzīvotās vietās ar vājiem veselības aizsardzības dienestiem.

"Epidēmija mainās," virtuālā brīfingā pavēstīja PVO Klusā okeāna rietumu reģionālais direktors Takeši Kasai. "Divdesmitgadnieki, trīsdesmitgadnieki un četrdesmitgadnieki arvien vairāk veicina izplatību. Daudzi nezina, ka ir inficējušies."

Par inficēšanās gadījumu pieaugumu pēdējā laikā ziņo valstis, par kurām šķita, ka tās vīrusu pakļāvušas kontrolei.

"Tas, ko mēs novērojam, nav vienkārši atkārtošanās.

Mēs uzskatām, ka mēs Āzijas-Klusā okeāna reģionā esam iegājuši jaunā pandēmijas fāzē," sacīja Kasai.

Vienlaikus viņš pavēstīja, ka, lai arī novērotas jaunā koronovīrusa mutācijas, PVO joprojām to uzskata par relatīvi stabilu.

Sestdien PVO paziņoja, ka inficēšanās līmenis ar jauno koronavīrusu sasniedzis rekordlielu atzīmi, diennakts laikā ar to inficējoties teju 300 000 cilvēku.

Kopš pandēmijas sākuma ar jauno koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 21 miljons cilvēku, bet vairāk nekā 770 000 cilvēku miruši.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu