Septiņi miljardi dolāru dienas laikā. Masks ielaužas pasaules bagātāko cilvēku Top-5 (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Miljardiera Īlona Maska bagātības vienas dienas laikā palielinājušās par septiņiem miljardiem dolāru. Tas noticis, pateicoties rekordlielam "Tesla" akciju kāpumam. Tas ļāvis miljardierim atgriezties bagātāko cilvēku pasaulē Top-5.

Kā liecina "Forbes Real-Time" informācija, Maska bagātības pirmdien pieauga par 6,9 miljardiem dolāru un sasniedza 83,6 miljardus dolāru. Masks pirmdien piedzīvojis lielāko kapitāla pieaugumu pēdējās diennakts laikā.

Tas noticis, pateicoties straujam "Tesla" akciju kāpumam. Pirmdien tās sasniedza vēsturisko maksimumu – 1845,86 dolārus par akciju. Līdz ar to dienas laikā notika kāpums par 11,2%.

Akciju vērtības pieaugums notika pēc tam, kad kapitāla vadības analītikas uzņēmuma "Wedbush" pārstāvis Dens Aivss paaugstināja savu prognozi par to, ka "Tesla" akcijas cena jau drīzumā varētu sasniegt 1900 dolāru. Analītiķis ir pārliecināts, ka "Tesla" ir ļoti labā finansiālajā stāvoklī, jo ir vērojams liels elektroautomobiļu pieprasījuma pieaugums Ķīnā.

Tāpat teikts, ka Masks "varot nākt klajā ar revolucionāriem jaunumiem pasākumā "Tesla Battery Day"." 

Pašlaik "Tesla" ir dārgākais autoražotājs pasaulē, kura tirgus kapitalizācija sastāda vairāk nekā 342,1 miljardu dolāru. Kompānija ir vērtīgāka nekā "Ford", "Ferrari", "General Motors" un BMW kopā ņemti. Tāpat jāņem vērā, ka kompānija ražo krietni mazāk automobiļu nekā konkurenti.

Pateicoties akciju vērtības kāpumam, Masks atkal ir pakāpies uz piekto vietu bagātāko cilvēku pasaulē sarakstā. Masks apsteidza Indijas naftas un gāzes magnātu Mukešu Ambani, kā arī vienu no veiksmīgākajiem investoriem pasaulē Vorenu Bafetu.

Tagad Masks sarakstā ierindojas tieši aiz "Facebook" dibinātāja Marka Zakerberga, kura bagātības novērtētas ar 96 miljardiem dolāru. Masks jau otro reizi ir pakāpies uz "Forbes" reitinga piekto vietu. Pirmo reizi viņam tas izdevās 21. jūlijā, kad viņa bagātības bija 74,2 miljardus dolāru vērtas.

Jāpiebilst, ka martā Masks bagātāko cilvēku topā ieņēma vien 31. pozīciju, un viņa bagātības bija 24,6 miljardus dolāru vērtas – līdz ar to – Maska bagātība pēdējo mēnešu laikā ir pieaugusi vairāk nekā trīs reizes.

Pats Masks jūlijā intervijā izdevumam "Forbes USA" sacīja, ka viņu "ne īpaši interesē bagātību svārstības, jo tie cipari te pieaug, te krītas, un tie reāli nenozīmē, ka patiesībā radām lieliskus produktus, kas cilvēkiem patīk".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu