Ķirsis: Zalpēterei jau šodien vajadzētu pārtraukt pildīt Rīgas pašvaldības izpilddirektora pienākumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilnis Ķirsis.
Vilnis Ķirsis. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājai Ivetai Zalpēterei jau šodien vajadzētu pārtraukt pildīt šī amata pienākumus, intervijā aģentūrai LETA pauda "Jaunās vienotības" (JV) vēlēšanu saraksta līderis, Rīgas mēra amata pretendents Vilnis Ķirsis.

Viņš norādīja uz Zalpēteres politisko piederību, kas nozīmējot, ka viņa nav neatkarīga profesionāle.

LETA jau ziņoja, ka Zalpētere pēdējās pašvaldību vēlēšanās nesekmīgi startēja uz vietu Rīgas domē no partiju apvienības "Attīstībai/Par!", kuras biedrs ir arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP)

Ķirsis intervijā skaidroja, ka JV Rīgas domē ieviesīs Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) standartus, nodrošinot profesionāļu piesaisti visdažādākajos amatos, tostarp kapitālsabiedrībās.

Zalpētere šobrīd esot galvenā atbildīgā par Rīgas kapitālsabiedrībām. "Par apolitisku viņu absolūti nevar nosaukt," teica Ķirsis, uzsverot, ka viens no galvenajiem uzdevumiem jaunajā domes sasaukumā būs izskaust tradīciju likt amatos "savējos".

Ķirsis arī uzskata, ka viņa partijas biedrs un vēlēšanu sarakstā ar trešo numuru iekļautais Olafs Pulks (JV) arī cīnīsies par labas pārvaldības principu ieviešanu domē.

Lai gan savulaik Pulkam tika pārmests, ka viņš politiskās piederības dēļ tika pie amata Rīgas brīvostā un "Pasažieru vilcienā", Ķirsis Pulkam uzticoties. Rīgas mēra amata pretendents novērtējot to laiku, kad kopā ar Pulku cīnījās Rīgas domes opozīcijā, un viņam pilnībā uzticoties.

LETA jau ziņoja, ka atlaistās Rīgas domes "Vienotības" deputāts Pulks nepilnos sešos gados gadā lielākos ieņēmumus guvis no AS "Pasažieru vilciens" (PV), un kopš 2013.gada viņš šajā uzņēmumā kopumā nopelnījis vairāk nekā 135 000 eiro.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu