Baltkrievijas pilsētā Grodņā izpildītas protestētāju prasības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti Minskā.
Protesti Minskā. Foto: Unsplash

Baltkrievijas pilsētā Grodņā, izpildot protestētāju prasības, izveidota sabiedriskās saskaņas padome, kurā ir pilsoniskās sabiedrības un varasiestāžu pārstāvji, otrdien paziņoja Grodņas izpildkomiteja.

Tā norādīja, ka šīs padomes izveidošana ir viens no soļiem, atbildot "uz prasībām, kuras izvirzījuši Svetlanas Tihanovskas apvienotā štāba, Grodņas uzņēmumu arodbiedrību, Grodņas demokrātiskās sabiedrības, politisko partiju pārstāvji".

Sabiedriskās saskaņas padomē būs pārstāvētas pilsoniskā sabiedrība, Grodņas deputātu padome un izpildkomiteja.

"Visus jautājumus, kas rodas saistībā ar miera panākšanu Grodņas pilsētā, Grodņas izpildkomiteja un Grodņas pilsētas deputātu padome ir gatavas apspriest Grodņas sabiedriskās saskaņas padomes ietvaros,"  sacīts izpildkomitejas paziņojumā.

Tajā arī teikts, ka pilsētas izpildkomiteja un deputātu padome veikušas pasākumus,  "lai nepieļautu, ka tiek izmantoti administratīvie resursi attiecībā pret darbiniekiem, kas piedalījušies streikā".

Grodņas demokrātiskās sabiedrības, arodbiedrību, politisko partiju pārstāvjiem tiks dota iespēja izteikties pašvaldības telekanālā "Grodno Pļus", sola izpildkomiteja.

Vēl izpildkomiteja palielinājusi masu pasākumu rīkošanas vietu skaitu pilsētā un solījusi šiem pasākumiem nodrošināt medicīnisko, tehnisko un informatīvo atbalstu.

Savukārt Grodņas apgabala  iekšlietu pārvalde atvainojusies par protesta akciju dalībnieku aizturēšanu un apliecinājusi, ka visi 777 Grodņā aizturētie protestētāji ir atbrīvoti.

Tāpat kā citur Baltkrievijā, protesta mītiņi pret autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko notiek arī Grodņā. Otrdienas vakarā mītiņā piedalījās 15 000 cilvēku, ziņo portāls "Tut.by".

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem prezidenta vēlēšanās 9.augustā Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Tihanovska - 10,1% balsu, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu