Demokrāti oficiāli apstiprina Baidena kandidatūru uz ASV prezidenta amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV demokrāti otrdienas vakarā oficiāli izvirzījuši Džo Baidena kandidatūru startam novembrī gaidāmajām Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, kurās viņam būs jāstājas pretī pašreizējam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

"No visa sirds jums ļoti pateicos. Paldies visiem! Tas nozīmē ļoti daudz man un manai ģimenei. Tiksimies ceturtdien," videouzrunā pēc Demokrātiskās partijas Nacionālā konventa delegātu formālā balsojuma paziņoja bijušais viceprezidents Baidens.

Paredzēts, ka ceturtdien konventā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ pamatā notiek attālināti ar videosakaru starpniecību, viņš uzstāsies ar oficiālo runu, kurā uzņemsies partijas nomināciju startam vēlēšanās.

Delegāti, kas pārstāv visas ASV pavalstis un teritorijas, formāli balsojot, apliecinājuši, ka partija ir vienota savā vēlmē novembrī sakaut Trampu un atkarot Balto namu.

Dienu iepriekš ar garu runu konventā uzstājās galēji kreisais senators Bērnijs Sanderss, kurš arī izteica atbalstu savam bijušajam priekšvēlēšanu sāncensim Baidenam.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu