Linda Mūrniece priecājas, ka Tērbatas ielā atgriezusies ierastā ikdiena (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Linda Mūrniece grupas "Apvedceļš" 19. dzimšanas dienas svinībās
Linda Mūrniece grupas "Apvedceļš" 19. dzimšanas dienas svinībās Foto: Jānis Škapars/TVNET

Noslēdzoties Tērbatas ielas kā vasaras ielas projektam, no 17. augusta iela atkal tika atvērta satiksmei. Tērbatas ielas iedzīvotāja, viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece ir priecīga, ka "eksperiments" ir beidzies.

Jau vēstījām, ka Mūrniece vietnē "Twitter" vairākkārt pauda neapmierinātību ar Tērbatas ielā notiekošo. 

Nu viņa dalījusies ar savām sajūtām, atgriežoties pie Tērbatas ielas ierastās ikdienas. 

"Tērbatas ielā atgriezusies ierastā ikdiena. Pierastie ikdienas trokšņi un iespēja dzīvot ierasto dzīvi. Es neapšaubu, ka gājēju iela ir jauki un uz mēnesi noīrēti koki to atsvaidzina. Tomēr - nevar mainīt noteikumus spēles laikā.

Šajā ielā dzīvo cilvēki, kas izvēlējušies to dzīvei nevis mūžīgai ballītei.

Cilvēkiem ir mazi bērni, kas grib gulēt arī dienā. Ir veci cilvēki, slimi, kas grib atpūsties. Galu galā - ar savu auto piebraukt pie nama durvīm, jo gluži vienkārši nevar paiet..." - viņa raksta.

Mūrniece turpina: "Ir jauki pastaigāt pa ielu, dažas stundas kur pasēdēt un atgriezties savās ierastajās mājās. Kamēr tiem, kas dzīvo Tērbatas ielā - pēdējais mēnesis bija baiss.

Nemitīga balsu murdoņa, no katra burgeru busa cita mūzika, ielu muzikanti, kas mēģina pārkliegt viens otru. Dūmi no griliem, eļļas smārds. Klaigājoši iereibušie līdz pat rītam.

Atkritumu mašīna jau sešos no rīta, jo gar ielas malu jāsavāc tur noliktās miskastes. Cilvēku pūļi, starp kuriem ar bērnu ratiņiem mammas nevarēja izspraukties. Jā - un tie pasākumi, kur viens otram piespiedušies tā, ka līdz mājas durvīm cauri netikt..."

"Nē, es nesūdzos. Mēnesi dzīvoju laukos, kad bija nepieciešama Rīga, dzīvoklī dzīvoju aiz aizvērtiem logiem. Tas, kas mani pārsteidza - naids pret Tērbatas ielas iedzīvotājiem, kuri uzdrošinās te dzīvot. Pietika ieminēties, ka man vai kādam citam nepatīk šis projekts, kāds noteikti metās apsaukāties. Sākot no “vācies dzīvot citur, ja tev nepatīk”, beidzot ar komentāru “bēbēbē”, kad nebija ko teikt," uzsver Mūrniece. 

Nobeigumā viņa vēsta: "Man ir tiesības gribēt mierīgu dzīvi mājā, par kuru maksāju nodokļus. Tāpat kā citiem ir tiesības pastaigāties pa Tērbatas ielu. Un abām pusēm ir tiesības izteikt viedokļus, neriskējot tik apsaukātiem."

Tērbatas ielā atgriezusies ierastā idkiena. Pierastie ikdienas trokšņi un iespēja dzīvot ierasto dzīvi. Es neapšaubu, ka...

Posted by Linda Mūrniece on Monday, August 17, 2020

Atgādinām, ka no 17. jūlija, vienu mēnesi, Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizēja pilsētas vasaras ielas ideju, atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras programmai.

"Galvenais eksperimenta mērķis ir noskaidrot, vai Tērbatas iela var funkcionēt kā gājēju un riteņbraucēju iela. Neatkarīgi no tā, ko parādīs eksperimenta novērtēšanas rezultāti, esam priecīgi noņemt šo jautājumu no pašvaldības dienas kārtības, kas tur ir bijis vairāk nekā 12 gadus. Šis eksperiments ir prasījis elastību un pielāgošanos gan no iedzīvotāju, gan no pašvaldības puses, un manā ieskatā Rīga ir spējīga paveikt lielas lietas iedzīvotāju ilgtermiņa labklājības vārdā," sacīja Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Lai novērtētu eksperimenta rezultātus, Rīgas pašvaldība līdz 16. septembrim turpinās iedzīvotāju un uzņēmēju klātienes aptaujas un datu apkopošanu, tāpat notiks iniciatīvas iekšējā izvērtēšana. Visi rezultāti tiks nodoti arī jaunajam domes sasaukumam izskatīšanai. Aptaujas anketa pieejama arī elektroniskā veidā - portālā "riga.lv".

Foto: pievakare Tērbatas ielā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu