Levits: Cilvēka pienākums ir aizsargāt dabu, pat situācijās, kad tas nav viņam ērti (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Cilvēka pienākums ir aizsargāt dabu arī tajās situācijās, kad tas viņam nav ērti, šodien Pasaules talkas ieskandināšanas pirmajā pasākumā Rīgas pilī teica Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš atgādināja, ka līdz 19.gadsimta beigām, cilvēki bija pakļauti dabai un ar to karoja, lai varētu dzīvot labāk. Piemēram, latvieši līda līdumus, nocirta kokus, lai ierīkotu tīrumus.

Tagad šīs spēka pozīcijas ir mainījušās. Cilvēka pienākums ir dabu aizsargāt, pat tādās situācijās, kad tas viņam personiski nav izdevīgi.

Piemēram, Levitam šķiet, ka tas ir labi, ka Latvijā dzīvo lāči. Taču biteniekiem tā varētu nešķist un šīs intereses ir jāsabalansē.

Prezidents arī piebilda, ka daba cilvēkam, kā bioloģiskai būtnei, ir nepieciešama, lai dzīvotu kvalitatīvi. Cilvēks nevar iznīcināt visu dzīvo un palikt vienīgā bioloģiskā būtne uz planētas.

Levits uzsvēra, ka Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē un mūsu mērķis esot kļūt par viszaļāko valsti. Ir daudz veidu, kā to paveikt un Lielā talka ir viens no aizraujošākajiem veidiem, jo tajā var piedalīties ikviens.

Jau ziņots, ka šodien mēnesi pirms Pasaules talkas, Rīgas pilī notika diskusija par mūsu planētas nākotni un Latvijas kā tīras un zaļas valsts nostiprināšanu.

Šogad Pasaules talka notiks 19.septembrī, un Latvijā tā tiks rīkota trešo reizi. Pasaules talku Latvijā atzīmēs gan ar vides sakopšanas darbiem, gan ar koku sēšanas un stādīšanas akciju "Laimes koki". Akcijas laikā iesētās sēklas un iestādītie koki simbolizēs Latvijas ieguldījumu pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Pasaules talku Latvijā rīko Lielā talkas organizatori, pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu