Kurucam neveiksmīgā spēlē "Nets" zaudē "Raptors" komandai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs pret Damjanu Lilardu
Rodions Kurucs pret Damjanu Lilardu Foto: AFP / Scanpix

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva divus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrajā mačā, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda cieta zaudējumu.

"Nets" Orlando notiekošā turnīra mačā ar 99:104 (33:29, 20:21, 27:24, 19:30) zaudēja iepriekšējās sezonas čempionei Toronto "Raptors".

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām "Nets" ir iedzinējos ar 0-2.

Kurucs nospēlēja 15 minūtes un 41 sekundi, šajā laikā realizējot savu vienīgo divpunktu metienu, bet aizmetot garām trīs tālmetienus.

Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā ielaida par 18 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Kuruca komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Gerets Templs, 17 punkti bija Timotijam Luvavu-Kabaro, 16 punktus guva un 11 rezultatīvas piespēles veica Keriss Leverts, bet pa 14 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija Džo Herisam un Džeretam Elenam.

"Raptors" vienībā pa 24 punktiem guva Normans Pauels un Freds Vanvlīts, kura kontā arī desmit rezultatīvas piespēles. Vēl 21 punktu pievienoja Kails Laurijs, bet 19 punktus guva Paskāls Sjakams.

Atšķirībā no iepriekšējā mača, šoreiz Kurucs netika iekļauts starta pieciniekā. Cēsnieks spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas vidū, kad "Nets" bija vadībā ar 24:12. 

Savā pirmajā uznācienā viņš ar rezultatīvām darbībām neizcēlās, bet otrajā ceturksnī guva savus vienīgos punktus mačā, piektajā minūtē netraucēts no groza apakšas panākot 43:40. Spēles pirmajā puslaikā, kuru ņujorkiešu uzvarēja ar 53:50, viņš aizmeta garām trīs tālmetienus.

Otrajā puslaikā latviešu basketbolists iesaistījās trešās ceturtdaļas beigās, kad "Nets" bija sešu punktu pārsvars (80:74). Tiesa, arī šoreiz viņam neizdevās palīdzēt komandai nosargāt handikapu, turklāt ceturtdaļas trešajā minūtē viņš ar plecu trāpīja pa seju Oguguam Anunobī.

Mača galvenais tiesnesis Keins Ficdžeralds, kurš pirms pāris dienām Dalasas "Mavericks" - Losandželosas "Clippers" mačā izraidīja no zāles Kristapu Porziņģi, devās skatīties atkārtojumu. Kurucs netika sodīts par tīši rupju pārkāpumu, taču "Nets" treneri viņu nolēma nomainīt un latvietis tā arī laukumā neatgriezās.

Spēles noslēgums izvērtās gana spraigs. Nepilnas 40 sekundes pirms finālsvilpes Luvavu-Kabaro ar tālmetienu samazināja "Raptors" pārsvaru līdz trīs punktiem (99:102). Rezultāts nemainījās līdz pēdējām uzbrukuma, taču tajā Heriss zaudēja bumbu, "Raptors" aizskrēja uzbrukumā un sešas sekundes pirms beigām Pauels panāca 104:99.

Sērijas nākamā spēle norisināsies piektdien.

Pērn Kurucs laukumā devās četrās izslēgšanas turnīra spēlēs, kurās vidēji 17 minūtēs guva 6,3 punktus un izcīnīja 5,0 bumbas zem groziem.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Nets" Austrumu konferencē ieņēma septīto pozīciju, bet "Raptors" bija otrā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu