Uzdodoties par bankas darbinieci, sievietei Vidzemē izkrāpti 1300 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telefons. Ilustratīvs attēls.
Telefons. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vidzemē pagājušajā nedēļā, uzdodoties par bankas "Citadele" drošības darbinieku, kādai iedzīvotājai izkrāpti 1300 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policija (VP).

Policija joprojām no iedzīvotājiem saņem informācija par to, ka nezināmas personas zvana un mēģina izvilināt viņu internetbankas un maksājuma karšu pieejas datus.

Kārtējais krāpšanas gadījums noticis Vidzemes reģionā. Nedēļas sākumā, kāda Vidzemes reģiona iedzīvotāja internetā bija ievietojusi darba meklēšanas sludinājumu, uz kuru atsaucās kāda persona, kas zvanot uzdevās par bankas "Citadele" drošības darbinieku.

Lai it kā pārbaudītu sievietes identitāti, persona pieprasīja sievietes internetbankas pieejas datus. Šajā gadījumā sieviete iekrita krāpnieka lamatās un tika apkrāpta.

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess.

Policija norāda, ka šo krāpnieku mērķis ir iegūt citas personas elektronisko maksāšanas līdzekļu datus, kā arī internetbankas piekļuves datus autentifikācijai, lai vēlāk no personas konta naudu pārskaitītu uz ārzemju kontiem, kurus izsekot ir ļoti grūti.

Policija atgādina, ka bankas darbinieki nekādā gadījumā nezvanīs un attālināti klientam nelūgs atklāt savus internetbankas pieejas datus - konta numuru, maksājuma kartes datus, PIN kodu, un citu sensitīvu informāciju.

Izvērtējot citus gadījumus, likumsargi secinājuši, ka pārsvarā šie krāpnieki runā krievu valodā un, iespējams, nav no Latvijas. Labākais veids kā identificēt krāpnieku, ir runāt valsts valodā.

Ja tiek saņemts šāds aizdomīgs zvans, uzreiz jāsazinās ar banku. Tāpat gadījumos, ja tiek zvanīts ar līdzīgu pieprasījumu, par to noteikti jāinformē policija, piefiksējot tālruņa numuru, no kura saņemts zvans.

Lai sekotu līdzi kontā notiekošajam un nekavējoties reaģētu uz krāpnieciskām darbībām, policija iesaka izmantot paziņojumus par izejošajiem maksājumiem mobilajā lietotnē vai SMS bankā.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nekādā gadījumā neuzticēt savus personas datus citiem cilvēkiem. Tāpat likumsargi aicina nevienam neatklāt savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu