Ministrs: Ārpus ES izbraukušie Latvijas iedzīvotāji Covid-19 pandēmijas dēļ var "iesprūst" uz ļoti ilgu laiku (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm Baltijas valstu sadarbībā.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm Baltijas valstu sadarbībā. Foto: Zane Bitere/LETA

Ārpus Eiropas Savienības (ES) izbraukušie Latvijas iedzīvotāji Covid-19 pandēmijas dēļ var "iesprūst" uz ļoti ilgu laiku, šorīt intervijā TV3 pieļāva ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Politiķis atzīmēja, ka šie cilvēki ir devušies uz ārvalstīm, jau ļoti labi zinot, kāda ir situācija pasaulē un ka Covid-19 pandēmijas dēļ valstis var noteikt dažādus pārvietošanās ierobežojumus.

Tāpēc tagad šiem cilvēkiem nevajadzētu cerēt, ka Latvijas Ārlietu ministrija spēs palīdzēt "atvilkt" viņus atpakaļ pāris dienu laikā, jo iespējas palīdzēt esot kļuvušas vēl mazākas nekā pandēmijas sākumā pavasarī.

Rinkēvičs atkārtoti aicināja Latvijas iedzīvotājus ļoti rūpīgi izvērtēt ārvalstu braucienu nepieciešamību, tostarp atpūtai izvēlētos maksimums braucienus Baltijas valstu robežās. Ministrs atzīmēja, ka Covid-19 situācija ir ļoti mainīga, un valsts, kas vēl vakar bija "zaļajā sarakstā", šodien var būt nonākusi "sarkanajā sarakstā", kas prasa ievērot pašizolāciju.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu