Rinkēvičs: Jākoncentrējas uz ES sankciju sarakstu pret Baltkrievijas amatpersonām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijai ir jākoncentrējas uz Eiropas Savienības (ES) topošo sankciju sarakstu pret Baltkrievijas amatpersonām, šādu viedokli intervijā TV3 pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Komentējot Lietuvas lēmumu par savu nacionālo sankciju sarakstu Baltkrievijas režīma amatpersonām, Rinkēvičs pauda nostāju, ka Latvijai enerģija pamatā ir jāvelta ES topošajam sankciju sarakstam, jo tie pierādījuši savu efektivitāti.

Politiķis domā, ka dažādi sankciju saraksti pamatā sakritīs, tādējādi liekot saprast, ka neredz pamatu atsevišķām Latvijas puses noteiktām sankcijām pret Baltkrieviju, lai arī tādas izslēgt nevarot.

Rinkēvičs atgādināja, ka ES līmenī nav domāts runāt par ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju, jo no tām ciestu šīs valsts iedzīvotāji, kas noteikti nav potenciālo sankciju mērķis, bet tā vietā sagaidāmas individuālas sankcijas konkrētām Baltkrievijas amatpersonām.

Pēc ministra vārdiem, Latvija aktīvi komunicējos, lai iegūtu pilnu informāciju par Baltkrievijā notiekošo. Tāpat notiekot intensīvs pozīciju koordinēšanas darbs ar Baltijas valstīm.

Ministrs atzina, ka ir zināma interese no Baltkrievijas aktīvistiem par politiskā patvēruma pieprasīšanu Latvijā, taču viņš neatklāja nekādu detalizētāku informāciju par to, kas ir interesējušies par šīm iespējām un cik daudz šādu cilvēku ir.

Kā ziņots, Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pēc ES līderu videosamita paziņoja, ka ES dalībvalstis neatzīst Baltkrievijas vēlēšanu rezultātus. "Vēlēšanas nebija nedz godīgas, nedz brīvas un šī iemesla dēļ šo vēlēšanu rezultāts nevar tikt atzīts," preses konferencē pavēstīja Merkele.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu