"Uzlikām rokudzelžus, pienesām pie mūsu auto un veicām pārmeklēšanu." VP komentē uz Jelgavas šosejas notikušo pakaļdzīšanos (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Bēgšana no policijas darbiniekiem arī ar jaudīgu spēkratu ir sarežģīts uzdevums, īpaši, ja autovadītāja pieredze ir maza, bet prātu aizmiglo narkotiskas vielas - šis viss vakar pierādījās iespaidīgajā pakaļdzīšanās uz Jelgavas šosejas, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Uldis un Artūrs ir ceļu policijas specrotas darbinieki, kuri ikdienā par drošību uz ceļiem gādā, strādājot dažādās ekipāžās, taču trešdien, 19. augustā, vīri satikās uz šosejas, kāda agresīva un bīstamā "BMW" autovadītāja aizturēšanā. Viss sākās, kad likumsargi uz Jelgavas šosejas pamanījuši kreisajā joslā stāvošu "BMW" septītās sērijas braucamrīku ar Francijas valsts reģistrācijas numuriem.

Pie automašīnas stāvēja gados jauna sieviete, kura ar degvielas kanniņu veica automašīnas uzpildi, taču, ieraugot tuvojošos patruļekipāžu, sāka manāmi nervozēt, pārtrauca uzpildi un steidzās iekāpt "BMW" salonā.

"Šoferītis kaut ko nokliedzās, abi iekāpa mašīnā, durvis jau bija nobloķētas, un sāka mukšanu. Tika ieslēgtas bākugunis, speciālie skaņas signāli ar lūgumu apstāsies, uz ko viņi nereaģēja. Sākumā viņi brauca Rīgas virzienā, tad nogriezās uz Tīraini," stāsta VP Satiksmes drošības pārvaldes pārstāvis Uldis Jaunalksnis.

Traucoties pa lielceļu, melnā auto šoferis šķietami aizmirsa par visiem ceļu satiksmes noteikumiem, vairākkārt pārkāpa ātruma ierobežojumus, vadīja mašīnu agresīvi, provocējot avārijas situācijas un apdraudot citus braucējus. Saprotot, ka pārgalvis tik vienkārši nepadosies, policijas darbinieki pieprasījuši palīgspēkus un auto tvarstīšanai pievienojās vēl viena patruļekipāža.

"Kolēģis palaida mūs pa priekšu, diezgan ekstremāli sanāca viņu apsteigt, lai veiktu blokādi, radītu traucējumus. Turpinot bēgšanu, vadītājs centās izbraukt pa pļavu, kur viņš bojāja mūsu transportlīdzekli," stāsta VP Satiksmes drošības pārvaldes pārstāvis Artūrs Homa.

"BMW" tika līdz Vecās Jelgavas šosejas galā un rezultātā nokļuva strupceļā. Viņš centās apgriezties, lai izsprauktos starp patruļmašīnām un turpinātu bēgšanu, taču nesavaldīja savu braucamrīku un izraisīja vēl vienu avāriju ar policijas dienesta auto, bet pats ieripoja grāvī.

"Mēs ar savu transportlīdzekli spējām izbraukt no grāvja, izkāpt ārā un meža masīvā viņu pārtvert, aizturēt un veikt pārbaudi. Pretošanās bija ļoti minimāli, to mēs viņam neļāvām. Uzlikām rokudzelžus un pienesām pie mūsu auto. Tālāk jau veicām pārmeklēšanu uz aizliegtām vielām vai kādiem ieročiem," norāda Homa.

Ieročus likumsargi pie septiņpadsmit gadus vecā vadītāja neatrada, bet veselu kaudzi ar valsts reģistrācijas numuriem no Latvijas un Vācijas gan, turklāt vīrieša uzvedība liecināja par to, ka viņš, iespējams, ir apreibinošu vielu iespaidā.

Nepakļaušanās policistiem un sēšanās pie stūres nesasniedzot 18 gadu vecumu - tā ir tikai mazākā daļa no pārgalvja sastrādātajiem pārkāpumiem. Izmeklēt šo visai neparasto gadījumu ieradās arī valsts policijas izmeklētāji. Viņiem būs jānoskaidro tas, kas attiecas uz mašīnā atrastajām aizliegtajām vielām un jau minēto numurzīmju izcelsmi.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Valsts policijas (VP) Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki vakar, 19. augustā, dienas vidū piedzīvoja negaidītu notikumu. Likumsargi, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, saņēma izsaukumu uz vienkārša fakta pārbaudi, kas beigās izvērtās par spraigu pakaļdzīšanos

Video: "Degpunktā" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu