Komisija izmeklēs nelaimes gadījumu ar diviem cietušiem glābējiem ugunsgrēkā Suntažos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu sistēmā veidos komisiju, kas izmeklēs nelaimes gadījumu ar diviem cietušiem glābējiem ugunsgrēkā kokzāģētavas ēku kompleksā Suntažos, aģentūrai LETA apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Vītola skaidroja, ka pēc katra nopietna gadījuma VUGD veicot analīzi, lai analizētu kļūdas un nākotnē glābējiem būtu ieteikumi kā sekmīgāk nodrošināt ugunsdzēsības un glābšanas darbus.

Ņemot vērā, ka Suntažos cieta arī divi ugunsdzēsēji, tiks veidota speciāla komisija.

Vītola cietušo ugunsdzēsēju veselības stāvokli nekomentēja. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) vakar sociālajā tīklā "Twitter" novēlējis ugunsdzēsējiem ātru un veiksmīgu atveseļošanos. Ministrs arī pateicies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kā arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem un ķirurgiem par to, ka glābēji ir drošās rokās.

TV3 raidījums "Degpunktā" vakar ziņoja, ka dzēšanas darbu laikā, kad divi no glābējiem atradās degošajā ēkā, virs viņiem sabruka dzelzsbetona konstrukcijas. Viens no vīriem tika iespiests un arī otrs guvis nopietnus ievainojumus.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka Ministru kabineta noteikumi paredz kārtību, kādā izmeklē nelaimes gadījumus darbā, kas notikuši ar iekšlietu sistēmas amatpersonām paredz. Noteikumi paredz, ka piecu darbdienu laikā pēc nelaimes gadījuma vai pēc informācijas par nelaimes gadījumu saņemšanas iestādes priekšnieks ar rakstisku rīkojumu izveido komisiju ne mazāk kā triju locekļu sastāvā.

Šie paši noteikumi arī paredz, ka nelaimes gadījuma speciālo izmeklēšanu veic, ja nelaimes gadījumā, ja amatpersonai konstatēti smagi veselības traucējumi, vai arī konstatēta amatpersonas nāve.

Speciālo izmeklēšanu veic ar ministrijas valsts sekretāra rakstisku rīkojumu izveidota speciālās izmeklēšanas komisija vismaz triju locekļu sastāvā. Par šādiem nelaimes gadījumiem iestādei arī nekavējoties jāziņo Iekšlietu ministrijai un Valsts policijai.

Citi Ministru kabineta noteikumi paredz cietušajiem izmaksāt pabalstu. Pabalsta apmērs atkarīgs no miesas bojājumu smaguma pakāpes.

Tikmēr Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA teica, ka policijā par ugunsgrēku sākta resoriskā pārbaude, taču patlaban policijas rīcībā esošā informācija neliecina par ļaunprātīgu dedzināšanu.

Jau ziņots, ka izsaukumu uz SIA "Upeslīči" kokzāģētavas ēku kompleksu VUGD saņēma otrdien plkst.13.36.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju dega kokmateriāli.

Notikuma vietā noskaidrojies, ka deg kokzāģētavas ēku komplekss kopumā 800 kvadrātmetru platībā, skaidas 150 kubikmetru apjomā, šķelda 300 kubikmetru apjomā, kā arī granulu un kokmateriālu krāvums 300 kvadrātmetru platībā.

Vakar plkst.15.41šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu