Krimināllietu pret bijušo Daugavpils vicemēru Širjakovu par kukuļa ņemšanu atliek uz gada beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemgales apgabaltiesa Aizkrauklē, ņemot vērā viena apsūdzētā veselības stāvokli, uz gada beigām atlikusi krimināllietu pret bijušo Daugavpils vicemēru Vjačeslavu Širjakovu (S) par 60 000 eiro kukuļa ņemšanu, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Sņegireva.

Šonedēļ, turpinot lietas skatīšanu, tiesā tika pieņemti lēmumi par procesa dalībnieku lūgumiem, pārbaudīti lietas materiāli.

Ievērojot viena no apsūdzētajiem veselības stāvokli, lieta atlikta uz 17. decembra plkst.10. Iztiesāšanai rezervēts arī 23. decembris.

Pērn Širjakovs pirmajā instancē atzīts par vainīgu kukuļa ņemšanā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem un tiesību atņemšanu ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts un pašvaldības iestādēs un uzņēmumos uz trim gadiem, nosakot policijas kontroli uz vienu gadu. 

Tiesa lēmusi brīvības atņemšanas soda termiņā ieskaitīt arī Širjakova aizturēšanā un apcietinājumā pavadīto laiku no 2013. gada 1. februāra līdz 2013. gada 3. jūnijam. Širjakovam drošības līdzekli nolemts nepiemērot.

Tāpat tiesa lēma atzīt uzņēmēju Sergeju Karnauhovu par vainīgu kukuļdošanā un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un diviem mēnešiem. Sodam arī pilnīgi pieskaitīts ar Daugavpils tiesas 2018. gada 8. marta spriedumu piespriestais sods - naudas sods desmit minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 4300 eiro un tiesību atņemšana ieņemt valdes locekļa amatu visa veida komercsabiedrībās uz diviem gadiem. Kā galīgais sods Karnauhovam noteikta brīvības atņemšana uz diviem gadiem un diviem mēnešiem, naudas sods 4300 eiro un tiesību atņemšana ieņemt valdes locekļa amatu visa veida komercsabiedrībās uz diviem gadiem.

Saskaņā ar tiesas lēmumu uzņēmēja brīvības atņemšanas soda termiņā ieskaitīts Karnauhova aizturēšanā pavadītais laiks no 2013. gada 1. februāra līdz 2013. gada 3. februārim. Tiesa arī noteikusi, ka naudas sods ir izciests, un lēmusi, ka papildsoda - tiesību atņemšana ieņemt valdes locekļa amatu visa veida komercsabiedrībās - izciešanas termiņā jāieskaita laiks no 2018. gada 20. marta līdz sprieduma spēkā stāšanās dienai. Arī Karnauhovam drošības līdzekli nolemts nepiemērot.

Tiesas spriedums arī paredz ar noziedzīgo nodarījumu saistīto mantu - 60 000 eiro - konfiscēt un nodot Valsts ieņēmumu dienestam.

Tiesu sistēmā publiskotā informācija liecina, ka pēc pirmās instances sprieduma lietā saņemti kopumā četri apelācijas protesti un sūdzības, un lieta nonāca Zemgales apgabaltiesā. Apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā lietu skata Visvaldis Sprudzāns.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja uzņēmējam apsūdzību uzrādījis par kukuļa došanu 60 000 eiro apmērā, bet Daugavpils domes deputātam - par šī kukuļa pieņemšanu.

Saskaņā ar apsūdzību kukuļošana notikusi 2013.gada 1.februārī privātpersonas interesēs par vairākiem Daugavpils pilsētas domē un tās iestādēs pieņemtajiem lēmumiem, tostarp, par līguma noslēgšanu starp privāto uzņēmumu un Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālās saimniecības pārvalde" par Daugavpils pilsētas ielu ikdienas uzturēšanu 2013. -2015. gadā.

Leja aģentūrai LETA skaidroja, ka kukulis dots, lai uzņēmējs panāktu līguma slēgšanu tieši ar viņa pārstāvēto uzņēmumu. Apsūdzībā figurē vairāki iepirkumi, taču apjomīgākais bija tieši par ielu ikdienas uzturēšanu, kur kopējā līguma summa bija aptuveni septiņi miljoni eiro. Tāpat apsūdzības ieskatā kukulis maksāts, lai panāktu līguma slēgšanu par sadzīves atkritumu līnijas izbūvi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu