Krievijas FDD ziņo par mēģinājumu Krievijā nolaupīt Donbasa kaujinieku līderi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka novērsis mēģinājumu Krievijā nolaupīt un aizvest uz Ukrainu kādu Donbasa promaskavisko kaujinieku līderi, vēsta ziņu aģentūra "Intarfax".

Kaujinieku līdera vārdu FDD neatklāj, vien norāda, ka nolaupīšanu mēģinājuši īstenot septiņi cilvēki, kas sadarbojušies ar Ukrainas specdienestiem.

Nolaupīšanas mēģinājuma gaitā aizturēti septiņi Krievijas pilsoņi.

Kā skaidro FDD, nolaupīšanu organizējuši un koordinējuši Ukrainas pilsoņi Andrijs Baidala un Ihors Miščenko.

Austrumukrainas promaskavisko teroristu organizācija DTR iepriekš apgalvojusi, ka Baidala ir Ukrainas Drošības dienesta un Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes ārštata līdzstrādnieks. Viņš esot organizējis atentātu pret DTR līderi Aleksandru Zaharčenko.

Ukrainas tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", vēstot par Krievijas FDD pēdējo paziņojumu, atgādina notikumus ap Baltkrievijā pirms prezidenta vēlēšanām aizturētajiem Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" algotņiem, kas tagad jau nodoti Krievijai.

"Pēdējās dienās izraisījies skandāls saistībā ar informāciju, ka Ukrainas specdienesti it kā esot gatavojuši 28 Donbasā karojušo kaujinieku aizturēšanu," norāda Ukrainas medijs, "bet no [Ukrainas] Prezidenta biroja notikušās informācijas noplūdes dēļ operācija izjukusi, un "vagnerieši" aizturēti Baltkrievijā."

Bijis plāns Krievijas algotņus izmantot, "lai apmainītu pret Kremļa politieslodzītajiem vai sagūstītajiem kaujiniekiem", skaidro "Ukrainska pravda".

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu