Parūpējies par savām cirtām! Pieci ieradumi, kas sabojā matus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Katram ir sava matu kopšanas metode, taču ja pieļaujat kādu no šīm kļūdām, tad jūsu metode neveidos vēlamo rezultātu, vēsta portāls "Hearth". 

Kļūda Nr. 1: mazgājat matus ar galvu uz leju

Bieža mazgāšana šajā stāvoklī matus padara neaizsargātākus un trauslākus. Lai saglabātu matus veselīgus, vislabāk tos mazgāt stāvus. Pēc mazgāšanas uzklājiet skābu pH kopšanas līdzekli. Tas var būt kondicionieris, maska ​​vai vienkāršs ūdens un etiķis. Šie produkti palīdzēs aizvērt kutikulas un padarīt matus gludākus un mirdzošākus.

Kļūda Nr. 2: masku uzklājat uz mitriem matiem

Pirms maskas uzklāšanas matiem, cik vien iespējams, izspiediet to ar dvieli - lai ūdens būtu pēc iespējas mazāk. Protams, tas rada zināmas neērtības un prasa vairāk laika, taču, uzklājot masku uz mitriem matiem, jūs iegūstat tikai trešo daļu no gaidītā efekta. Liekā ūdens molekulas novērš produkta iespiešanos dziļi matos. Tā darbība kļūst virspusēja. Jūs izšķiežat produktu - to vienkārši mazgājot ar ūdeni, nesniedzot vēlamo efektu.

Kļūda Nr. 3: iemasējat kondicionieri matu saknēs

Matu kondicionieris ir paredzēts galvenokārt matu galiem un vidum. To nevar ieziest saknēs. Nokļūstot galvas ādā, kondicionieris var aizsērēt poras un izjaukt tauku dziedzeru darbību. Aizsērējušās poras neizbēgami paplašināsies, kas var izraisīt pastiprinātu matu izkrišanu.

Kļūda Nr. 4: pēc mazgāšanas ap galvu aplieciet dvieli

Mitriem matiem ir nosliece uz lūšanu, tāpēc ar tiem jārīkojas uzmanīgi. Kad jūs ietinat tos dvielī, tie izstiepjas, izraisot to sadalīšanos. Turklāt karstā galvas ādā galvas matu folikulas kļūst neaizsargātas. Pat vismazākais stress matiem var izraisīt matu izkrišanu. Kā to izdarīt pareizi? Eksperti iesaka aizstāt smago frotē dvieli ar vieglu kokvilnas T-kreklu vai mikrošķiedru.

Kļūda Nr. 5: nosusiniet matus ar galvu uz leju

Tāpat kā mazgāšanas gadījumā, arī žāvēšana ar galvu uz leju ir ļoti nevēlama. Šādas darbības noved pie neatgriezeniskiem bojājumiem matu kutikulārajā slānī. Nosusiniet matus ar fēnu stāvus stāvoklī. Sāciet ar matu saknēm, pakāpeniski samazinot matu žāvēšanas garumu. Šī žāvēšanas metode izveido matus gludus un mirdzošus. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu