Viņķele velta skarbus vārdus Gobzemam par nepiepildījušos paredzējumu, ka no 20. augusta "pastiprinās karantīnu" (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/Paula Čurkste/LETA/Apollo kolāžā

Pirms desmit dienām Saeimas deputāts Aldis Gobzems tviterī bija izteicis minējumu, ka no ceturtdienas, 20. augusta, Latvijā varētu atsākties "pastiprināta karantīna". Šai prognozei nepiepildoties, deputātam skarbi un lakoniski atbildējusi veselības ministre Ilze Viņķele, nodēvējot viņu par "idiotu".

"20. augustā it kā atsākšoties pastiprināta karantīna," Gobzems rakstīja 10. augustā. "Tāda ziņa ir noplūdusi no galvenās ēkas ganāmpulka."

Viņķele uz Gobzema tvītu atbildēja ar vienu vārdu: "Idiots."

Neilgi pēc tam ministre tviterī rakstīja, ka viņai "uzsita asinis", kas, šķiet, domāts par Gobzema tvītu.

"Latvijā, pateicoties laikus pieņemtiem un koriģētiem pierādījumos balstītiem lēmumiem un sabiedrības līdzdalībai, labi sekmējas ar Covid-19 kontroli," rakstīja Viņķele.

"Bet viens niekkalbis Saeimas deputāts bezsakarā baumo kā tāda baumu taša par it kā karantīnu 20.08. Lēti un bezatbildīgi."

Uz kāda lietotāja sacīto, ka "nav jāataisnojas", Viņķele atbildēja, ka "tikai paskaidro" un ka neesot par ko taisnoties.

Tāpat ministre vēlāk norādīja, ka Covid-19 saslimšanas rādītāji Latvijā ir zemākie Eiropas Savienībā un Eiropas Ekonomiskajā zonā.

Gobzems uz ministres komentāru tviterī nav atbildējis. Tiesa, viņš paudis, ka ierobežojumi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu laikā nebūs, tieši pateicoties viņam un viņa tvītam.

"Pateicoties man, ierobežojumi sakarā ar Covid-19 uz domes vēlēšanām nebūs. Tāds arī bija mērķis sākt tos publiski pareģot, lai nojauktu Viņķeles plānu," rakstīja deputāts.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu