Foto ⟩ Kultūras baudītāji pulcējas jaunās izstāžu telpas "Pilot" atklāšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Izstāžu telpas "Pilot" un izstādes "Vice Versa" atklāšana
Foto: Izstāžu telpas "Pilot" un izstādes "Vice Versa" atklāšana Foto: Jānis Škapars/TVNET

No šī gada 21. augusta Riharda Vāgnera ielā 3, Rīgā sāk darboties jauna izstāžu telpa "Pilot", kas tapusi, lai palīdzētu veidot vienotu Eiropas augstākās mākslas izglītības formu. Aplūko foto no atklāšanas!

Izstāžu telpas izveidi iniciējusi EU4ART alianse un Latvijas Mākslas akadēmija, sadarbībā ar Erasmus+ programmu un Rīgas pašvaldību.

Mākslas telpa atklāta ar starptautisku grupas izstādi "Vice Versa", kurā kuratore Auguste Petre aicinājusi dalībai četru alianses sadarbības skolu esošos un bijušos studentus, par izstādes konceptuālajiem pieturpunktiem izvēloties atslēgasvārdus “sadarbība”, “atklātība (un eksperiments ar to)” un “uzticēšanās”. Izstādē piedalās mākslinieki Ilze Aulmane (Latvijas Mākslas akadēmija), Marija Kitcinga (Maria Kitzing, Drēzdenes Mākslas akadēmija) Lūca Lovāša (Luca Lovász, Ungārijas Mākslas akadēmija) un Stīvens Marigo (Steven Marigo, Romas Mākslas akadēmija).

Foto: Izstāžu telpas "Pilot" un izstādes "Vice Versa" atklāšana.

EU4ART alianse ir starptautiska mākslas augstskolu apvienība, kuras ilgtermiņa mērķis ir stiprināt tēlotājmākslas studiju programmas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Jaunizveidotajā izstāžu zālē plašākai auditorijai būs iespēja regulāri iepazīties ar jaunu talantīgu mākslinieku daiļradi, kā arī tiks veidotas neatkarīgo kuratoru izstādes un  alianses dalībnieku projekti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu