Krāpšanā apsūdzētais Banons atbrīvots pret drošības naudu 5 miljonu dolāru apmērā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Ziedojumu izkrāpšanas lietā apsūdzētais ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais politiskais padomdevējs Stīvs Banons, kas kopā ar trim līdzzinātājiem tika aizturēts ceturtdien, vairākas stundas vēlāk atbrīvots pret piecu miljonu dolāru drošības naudu, vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi.

Pirms atbrīvošanas Banons Manhetenas federālajai tiesai  paziņoja, ka neatzīst savu vainu.

Banons tika aizturēts ceturtdienas rītā uz luksusa jahtas Konektikutas štata piekrastē. Jahta "Lady May"  pieder ķīniešu miljardierim Guo Veņgui, kurš dzīvo ASV, izvairoties no tiesas Ķīnā, kur apsūdzēts kukuļdošanā, naudas atmazgāšanā un citos noziegumos.

Tīmekļa pūļfinansēšanas kampaņā "We Build the Wall" ("Mēs uzcelsim mūri") savākti vairāk nekā 25 miljoni dolāru, pavēstīja prokuratūra. Apsūdzētie solījuši, ka nauda tiks izmantota mūra būvniecībai uz robežas ar Meksiku, tomēr daļu kampaņā saziedoto līdzekļu tie piesavinājušies, tostarp Banons piesavinājies un personīgiem izdevumiem  izmantojis apmēram vienu miljonu dolāru.

Apsūdzētie apkrāpuši vairākus simtus tūkstošus cilvēku, teikts Ņujorkas Dienvidu apgabala prokuratūras paziņojumā.

Visi četri aizturētie apsūdzēti elektroniskās krāpšanas un naudas atmazgāšanas plānošanā. Maksimālais sods katrā no apsūdzību punktiem ir 20 gadu ieslodzījums.

Bijušais labējā medija "Breitbart News" izpilddirektors Banons vadīja Trampa priekšvēlēšanu kampaņas noslēguma posmu, bet Trampa prezidentūras sākumposmā viņš ieņēma Baltā nama vecākā stratēģa amatu.

2016.gadā vēlēšanu kampaņas laikā Tramps solīja, ka tiks uzbūvēts mūris uz robežas ar Meksiku, lai ierobežotu nelegālo imigrantu ieplūšanu no Latīņamerikas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu