Ceturtdien ugunsgrēkā Rīgā izglābts cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 21 ugunsgrēku un no kādas ugunsnelaimes izglābts viens cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Vītola informēja, ka vakar plkst.22.20 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka trīsstāvu ēkas kāpņu telpā deg elektroinstalācijas vadi un sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā, ir spēcīgs sadūmojums, bet vienā no ēkas stāviem cilvēks sauc pēc palīdzības.

Ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, izvedot no piedūmotās ēkas ar glābšanas maskas palīdzību, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji bija uzsākuši liesmu dzēšanu ar ugunsdzēsības aparātu un astoņi cilvēki no ēkas bija evakuējušies.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD dzēsa 21 ugunsgrēku, no tiem Rīgā dzēsti deviņi ugunsgrēki, citās pilsētās pieci, bet novados septiņas ugunsnelaimes.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 17 glābšanas darbus un saņēmuši 13 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 5162 ugunsgrēki, no tiem 1379 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 174 cilvēki, izglābti 206, bet 50 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu