Omskas slimnīcas galvenais ārsts aizliedz Navaļniju transportēt uz Vāciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Omskas slimnīcas galvenais ārsts piektdienas rītā paziņojis, ka Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija stāvoklis ir nestabils un ka viņš nav transportējams, "Twitter"pavēstījusi politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša.

Jarmiša paudusi viedokli, ka aizliegums pārvest Navaļniju uz citu slimnīcu apdraud viņa dzīvību.

Preses sekretāre uzsvērusi, ka tā esot sazvērestība pret cilvēka dzīvību, kuru ar varasiestāžu sankciju īsteno ārsti.

Opozicionāra dzīvesbiedre Jūlija Navaļnija piektdien nosūtījusi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam oficiālu prasību atļaut transportēt Alekseju Navaļniju uz Vāciju, teikts ierakstā Navaļnija profilā sociālajā tīklā "Twitter".

"Es uzskatu, ka Aleksejam Navaļnijam ir nepieciešama kvalificēta palīdzība Vācijas Federatīvajā Republikā. Kopš 21.augusta plkst.12 mums ir visas iespējas, lai Alekseju nekavējoties transportētu augstākā līmeņa ārstu uzraudzībā. Oficiāli vēršos pie jums ar prasību dot atļauju transportēšanai," teikts iesniegumā.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Navaļnijs bezsamaņā ar saindēšanās pazīmēm tika nogādāts slimnīcā.

Viņam kļuva slikti lidmašīnā, kas atradās ceļā no Tomskas uz Maskavu, un lidaparāts veica ārkārtas nosēšanos Omskā, kur Navaļnijs tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Jarmiša pavēstījusi, ka Navaļnijs no rīta dzēris vienīgi tēju, un izteikusi pieņēmumu, ka opozicionārs ticis tīši saindēts.

Šobrīd Navaļnijs atrodas komā un ir pieslēgts mākslīgās elpināšanas aparātam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu