"Bārbijas seja un Halka augums." Krievijas populārākās "poverlifteres" Jūlijas Vinsas stāsts (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Savu 24 gadu vecumā Jūlija Vinsa ir ne tikai viena no populārākajām "poverlifterēm" Krievijā, bet arī pasaulē. Meitenes "Instagram" konta sekotāju skaits jau ir pārsniedzis miljonu un tas turpina augt.

Sportistes sekotāji par Vinsu bieži vien piemin frāzi: "Bārbijas seja ar Halka augumu". Tomēr jaunā meitene ir ne tikai slavena persona "Instagram" aprindās, bet arī titulēta sportiste, kuras kontā ir divas uzvaras Pasaules "poverliftinga" kongresos, kā arī vairāki rekordi.

Portāls "R-Sport" raksta, ka Vinsa ar sportu sāka nodarboties 15 gadu vecumā. No sākuma meiteni interesējis vienkārši patrenēties svaru zālē, bet jau pēc pavisam neilga laika viņas uzmanību piesaistīja tieši "poverliftings".

"Gribēju izmainīt savu dzīvi. Tāpēc sāku nodarboties ar sportu. Gribēju uzlabot veselību un kļūt pārliecinātāka par sevi," sacījusi Vinsa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You work. You reach. #prozis

A post shared by Julia Vins | Muscle Barbie (@julia_vins) on

Pati Vinsa sver 65 kilogramus, bet taisa pietupienus ar 275 kilogramu svaru stieni un stāvus ceļ (deadlift) 205 kilogramus. Meitenes rokas apkārtmērs pārsniedz 40 centimetrus, tomēr viņa uzsver, ka šī brīža augumu ir ieguvusi absolūti dabīgā ceļā, jo viņa esot kategoriski pret dažādu palīgvielu lietošanu.

Citā intervijā ar "Daily Mail" sportiste stāstījusi arī par savu lēmumu pievērsties sportam un pretējā dzimuma reakciju uz viņas augumu.

"Katram par manu izskatu ir viedoklis. Vairumā gadījumu vīrieši vai nu izrāda cieņu pret darbu, ko esmu paveikusi, vai arī nosoda mani par to, ka esmu muskuļota meitene. Bet, godīgi sakot, es esmu ievērojusi, ka puiši, kuri pret manu atlētismu izturas negatīvi vienkārši ir skauģi," sacīja Vinsa.

Sportam Vinsa pievērsusies, jo skolas laikā nav spējusi atrast savu īsto sūtību: "Es skolas laikā biju paraugmeitene gan uzvedības, gan atzīmju ziņā. Mācījos mūziku, daudz lasīju, piedalījos dažādās skolas sacensībās un biju prasmīga mākslā. Bet es nekad nejutu, ka manai dzīvei ir kāds konkrēts mērķis. Mans ķermenis nebija harmonijā ar dvēseli."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☺️??

A post shared by Julia Vins | Muscle Barbie (@julia_vins) on

Pavisam drīz Vinsa saprata, ka viņas mērķis esot audzēt muskuļus. Tomēr arī tagad, kad meitene ir veiksmīga un pazīstama "poverliftere", viņa tik un tā atrod laiku arī citām aktivitātēm.

Salīdzinoši nesen sportiste Saratovas pilsētā atvēra kafejnīcu, kurā pati arī strādā par baristu. Kafejnīcas apmeklētāji ir priecīgi par iespēju komunicēt ar sportisti, un kopā ar viņu bieži vien taisa selfijus, kā arī prasa autogrāfu.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu