"No tilta sāka krist betona gabali." Jaunmārupē uz treilera vests traktors sabojā tiltu un vairākas mašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

No tilta birstoši betona gabali noteikti nav tie, ko savā ceļā sagaida sastapt autovadītāji braucot pa šoseju. Diemžēl tā mēdz gadīties. Vakar divu vieglo spēkratu ceļā Mārupes novadā trāpīja tilta atlūzas, kas sabojāja abus transportlīdzekļus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Mārtiņš, ap plkst. 20, pa Rīgas apvedceļu no meža uz treilera veda salūzušu traktoru. Viņam bija jānogādā krava Jūrmalā, taču pie tilta, kas ved uz Jaunmārupi, vīrietim misējās.

Uz treilera uzkrautā traktora strēle izrādījās par augstu, lai izbrauktu zem tilta to neaizķerot. Rezultātā, sekoja trieciens un uz ceļa braucamās daļas no tilta augšas sāka krist betona gabali.

"Nobruka betons no tilta, un viņš ir tieši tādā pašā krāsā kā betons, vēl rietēja saule, tāpēc pēdējā brīdī piefiksēju. Tagad abas priekšējās riepas vairs nav, cilvēkiem viss kārtībā, tikai riepas cauras," stāsta "Škoda" vadītāja Laura.

Aiz Lauras mašīnas brauca "Toyota", kurai uzbraucot šķērslim, proti, betona atlūzām, arī tika bojātas riepas. Veiksmīga apstākļu sakritība, ka nolūzušais tilta fragments nebija liels, turklāt starp mašīnām bija samērā liela distance un betons neuzkrita vējstiklam.

Pats Mārtiņš, uzreiz pēc avārijas apturēja transportlīdzekli ceļmalā un skrēja pie negadījuma vietas, lai pārliecinātos, ka incidentā necieta cilvēki.

Mārtiņa kolēģi, apskatot bojāto tehniku secinājuši, ka negadījums notika, tādēļ, ka pats traktors uz treilera bija novietots jau salauzts un strēle atradās augstāk nekā parasti.

"Škoda" un "Toyota" braucamrīki negadījuma vietu pameta ar evakuatoru palīdzību, bet lai likvidētu negadījuma sekas un sakoptu brauktuvi, talkā aicināti ugunsdzēsēji glābēji. Ap pulksten vienpadsmitiem vakarā automašīnu kustība minētajā ceļa posmā tika pilnībā atjaunota.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu