Lukašenko: Pastāv plāni iebrukt Baltkrievijā, lai atšķeltu Grodņas apgabalu (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/AFP/EPA/AP

Pastāv plāni iebrukt Baltkrievijā no rietumu robežas puses, lai atšķeltu Grodņas apgabalu, piektdien apgalvoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

"Tāpēc viņi (rietumvalstis) izvirzījuši mērķi vispirms atšķel šo teritoriju - Grodņas. Jau nesen izkāra Polijas karogus, " Lukašenko teikto citē oficiālā ziņu aģentūra BelTA.

"Tagad tēvzeme ir briesmās. Mēs nevaram jokot. Turklāt tas nav vājš karaspēks - NATO. Tāpēc es brīdināju Krievijas prezidentu par situāciju, kāda veidojas Baltkrievijā. Mums ir pilnīga savstarpējā sapratne, mums ir atbilstošs līgums Kolektīvās drošības līguma organizācijas un savienības valsts ietvaros," norādīja prezidents.

"Tās nav tikai Baltkrievijas problēmas vien, kā viens otrs runā Krievijā," piebilda Lukašenko.

"Baltkrievijas šodienas problēma Krievijai nav mazāk svarīga kā Baltkrievijai. Uzbrūk Krievijai vispirms. Bet mūs grib satriekt. Nesanāks! Mēs dosim pretsitienu," viņš uzsvēra.

"Šajos apstākļos biju spiests lielu skaitu karavīru pārsviest rietumu virzienā, it īpaši Grodņas rajonā," skaidroja Lukašenko.

Pret Baltkrieviju darbojas pieci "spēka centri", lai destabilizētu situāciju, sacīja prezidents.

Viena šāda "trimdas valdība" ir Varšavā, uzskata Lukašenko. To pārstāv bijušais Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu kandidāts Valērijs Capkalo.

Otrs "spēka centrs" ir Lietuvā, un to reprezentē prezidenta vēlēšanu kandidāte Svetlana Tihanovska, sacīja līderis.

Par pārējiem trim centriem Lukašenko neizteicās.

"Es vienkārši negribu tos uzskaitīt - tie ir no Amerikas līdz Varšavai," viņš sacīja.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu