Atpūtnieku pieprasītā pludmalē jūrā iepūš mazu bērnu. Mediķu mašīna netiek klāt krastam, bērns iet bojā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādai ģimenei atpūta pie jūras Ainažos beigusies traģiski - vējš iepūta uz piepūšamā pūšļa sēdošu mazu bērnu jūrā, bet krastā paša spēkiem viņš atgriezties nespēja. Nesakārtotās infrastruktūras dēļ, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pie bērna nokļūt laikus nespēja un viņš gāja bojā, vēstī "ReTV Ziņas".

 

Notikušā aculieciniece Ginta stāsta, ka bērniņš esot nobijies un no pūšļa ielēcis ūdenī.

"Apkārt esošie cilvēki skrēja ūdenī, meklēja, bet bērniņš jau bija iepūsts par dziļu. Vairāki peldēja ar pūšļiem pakaļ, tomēr neveiksmīgi. Uzreiz jautāju, vai ir izsaukti mediķi, kas bija izdarīts," atceras Ginta.

Jūrā iekritušo bērnu ar laivām atrada vietējie un, iznesot krastā, sāka veikt atdzīvināšanas pasākumus. Drīz bija dzirdamas arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sirēnas, taču pludmalē esošie cilvēki saprata, ka mediķiem atrast šo vietu neizdosies.

"Paldies Dievam, pludmalē jau bija viena mašīna, ar kuru tad mediķiem aizbrauca pretī. Te noteikti ir nepieciešams ceļš, pa kuru piebraukt, ja notiek kāda nelaime. Šī ir zināma pludmale, te vienmēr ir daudz atpūtnieku," stāsta Ginta.

Par notikušā aculiecinieku kļuvis arī Arnolds, kura mājai brauca garām viena no brigādēm.

"Cilvēki nezina adresi. Pateica, ka jābrauc uz Jūras ielu, bet tā ir otrā pusē. Dzirdēju, ka mediķi sākotnēji aizsteidzās uz turieni," viņš stāsta.

Mediķu spēkrats arī smiltīs pamatīgi iestidzis, tāpēc Arnolds ar savu traktoru devās palīgā. 

"Kaut vai grants būtu, nebūtu jāskriet puskilometrs ar nestuvēm," turpina Arnolds.

Video: "ReTV Ziņas" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu