"Ja mēs zaudēsim, valsts pārvērtīsies par koncentrācijas nometni." Baltkrievu aktīvistam pēc runas opozīcijas mītiņā piespriež 15 diennakšu arestu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Minskā pēc runas opozīcijas mītiņā aizturēts pilsoniskās kampaņas "Eiropeiskā Baltkrievija" aktīvists Pāvels Juhņevičs, un tiesa viņam piespriedusi 15 diennakšu administratīvo arestu.

Runu mītiņā Minskas Neatkarības laukumā Juhņevičs teica ceturtdienas vakarā.

Pēc tam viņš aizturēts, un piektdien Minskas Maskavas rajona tiesa viņam piespriedusi 15 diennakšu arestu, pavēstījusi "Eiropeiskā Baltkrievija".

Netiek ziņots, par kādu pārkāpumu Juhņevičs notiesāts.

Soda izciešanai Juhņevičs nogādāts bēdīgi slavenajā izolatorā Minskas Okrestina ielā, kur spīdzināti aizturētie protestētāji.

Savā runā mītiņā, kurā bija pulcējušies daudzi tūkstoši cilvēku,  36 gadus vecais Juhņevičs aicināja turpināt protesta akcijas līdz uzvarai.

"Mēs esam situācijā, kad mēs un bijušais prezidents [Aleksandrs Lukašenko] saprotam - ja viena puse zaudēs, tas būs fināls. Ja zaudēsim mēs, valsts pārvērtīsies par koncentrācijas nometni. Ja viņš zaudēs - bet viņš zaudēs - tad viņu tiesās, Tāpēc mēs nedrīkstam zaudēt. Mums jāiet līdz galam!" sacīja Juhņevičs.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Eiropas Savienības valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu