"Ja apstāsimies tagad, kļūsim par vergiem." Tihanovska sola cīnīties līdz galam (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas kandidāte prezidenta vēlēšanās Svetlana Tihanovska ir nosolījusies "cīnīties līdz galam" un, ja protesti tagad apstātos, sabiedrība būtu uzskatāma par "vergiem", vēstī portāls "BBC".

Tihanovska stāsta, ka tauta par viņu ir balsojusi ne vien kā par nākamo Baltkrievijas prezidenti, bet arī "pārmaiņu simbolu".

"Viņi cīnās par savu nākotni un iespēju dzīvot brīvā valstī, viņi sauc pēc taisnības un protestē pret vardarbību," stāsta Tihanovska.

Lai arī protesti sāka rimties, Tihanovska uzskata, ka ir pareizi, ka tie turpinās.

"Mums nav tiesību apstāties tagad - ja to izdarīsim, kļūsim par vergiem un visi to apzinās. Esmu pārliecināta, ka cīnīsimies līdz galam," viņa turpina.

Savukārt Aleksandrs Lukašenko apgalvo, ka krīze valstī drīz tiks novērsta.

"Tā ir mana problēma, ar ko man jātiek galā un, ticiet man, tuvākajās dienās tā tiks atrisināta," sacīja Baltkrievijas prezidents.

Kā ziņots, 9.augustā notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Aleksandrs Lukašenko, kurš atrodas pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Lietuva uzņēmusi Tihanovsku un viņas bērnus, jo opozīcijas kandidāte bija spiesta pamest Baltkrieviju pēc tam, kad nākamajā dienā pēc vēlēšanām mēģināja iesniegt sūdzību Centrālajā vēlēšanu komisijā, pieprasot pārskaitīt balsis, un domājams, saņēma draudus vērsties pret viņas bērniem un vīru, opozīcijas aktīvistu Sergeju Tihanovski, kurš pašlaik atrodas apcietinājumā Baltkrievijā.

Atrazdamās Viļņā, Tihanovska vērsusies pie Eiropas valstu vadītājiem, aicinot viņus neatzīt Baltkrievijas vēlēšanu rezultātus, un iniciējusi Koordinācijas padomes izveidi varas nodošanas nodrošināšanai Baltkrievijā, solot ka tā izsludinās jaunas vēlēšanas ar ārvalstu novērotājiem.

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pēc ES samita paziņoja, ka bloka dalībvalstis neatzīst Baltkrievijas vēlēšanu rezultātus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu