Video ⟩ Gar Baltkrievijas robežu notiek atbalsta gājiens (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Solidarizējoties ar baltkrieviem viņu cīņā pret Minskas autokrātu, uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Lietuvas robežas ar Baltkrieviju notiek solidaritātes demonstrācijas, vēstī "TV3 ziņas".

Pasākums ilgs līdz rītvkaram, aktīvistiem veicot septiņdesmit kilometru pārgājienu gar valsts robežu. Solidaritātes gājiena sākumpunkts ir Pasienes pagasta Meikšāni.

Baltkrievijas robeža no Meikšāniem atrodas 2,8 kilometru attālumā.

Pasākuma organizatore Inese Vaivare norāda, ka visā ceļu posmā ir plānoti apmēram 70 reģistrētie cilvēki, bet būs tādi, kas pievienosies paši. Pēc viņas teiktā, gājiens norisinās vakarā un naktī, jo tam ir simboliska nozīme kā tumsas mīšanās ar rītausmu. Tāpat šads laiks izvēlēts, lai cilvēki var paspēt uz Viļņas pasākumu, jo mērķis ir stiprināt arī solidaritāti kaimiņvalsts galvaspilsētā.

Vaivare norāda, ka Baltkreivijas puse zina par šādu apsākumu, notiek daudz akcijas arī šajā valstī un Baltkrievijas valdošā vara jau gatavojas tiem, atslēdzot interneta lapas valstī. Notiek arī daudzi pasākumi citviet pasaulē.

Latvijas gājienā pulcējušies ļoti dažādi cilvēki no dažādiem valsts reģoniem, tostarp ģimenes no Rīgas. Kopā jānoiet mazliet vairāk nekā 70 kilometri. Prognozētais gājiena finišs ir rīt, 23. augustā, plkst. 12, taču gala mērķis varētu tikt sasniegts arī ar laika nobīdi.

Video: "TV3 ziņas" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu