Zaglīgajai mežacūkai, kas "aptīrīja" nūdistu, draud bargākais sods - likvidācija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mežacūka pie Teufelzē ezera
Mežacūka pie Teufelzē ezera Foto: Facebook/Adele Landaeur

Mežacūka, kura pirms pāris nedēļām Berlīnē mežā nočiepa kailajam atpūtniekam maisiņu ar datoru, iespējams, tiks likvidēta, atsaucoties uz Berlīnes raidstaciju, raksta izdevums "The Irish Times". 

Portāls "Apollo" jau rakstīja par kuriozo atgadījumu Berlīnes mežā pie Teufelzē ezera, kad mežacūka pielavījās nūdistam un paķēra viņam piederošo maisiņu, kurā līdzās picas gabaliem atradās arī klēpjdators.

Atpūtniekam nekas cits neatlika, kā dzīties tai pakaļ gluži kailam. Kadri, ko iemūžināja aculieciniece Adele Landauere un ar vīrieša atļauju publicēja savā "Fabcebook" un "Instagram" profilā, piesaistīja desmitiem tūkstošu cilvēku uzmanību un tika pārpublicēti daudzos medijos.

Tagad Berlīnes mežu galvenā pārzine Katja Kammere intervijā vietējai raidstacijai RBB atzinusi, ka cūku māte ar saviem sivēniem jau labu brīdi bijusi parka uzraugu uzmanības lokā, jo pārāk pieradusi pie cilvēku sabiedrības. Viņa atzina, ka mežacūka, kuru atpūtnieki jau nodēvējuši par Elzu, iespējams, tiks likvidēta vai pārvietota uz citu vietu.

"Šī mežacūka ar saviem diviem sivēniem ir bieži viesi pie Teufelzē, un viņi ir zaudējuši jebkādu piesardzības instinktu," intervijā atzina Kammere.

"Patiesībā tā ir tikai laimīga sagadīšanās, ka līdz šim nav noticis nekas nopietns."

Tikmēr vietnē "Change.org" jau uzsākta parakstu vākšana par "Teufelzē mežacūkas glābšanu". Šobrīd to jau parakstījuši vairāk nekā 11 000 cilvēku, kuri lūdz Grunvaldes mežniecību saglabāt cūku mātei dzīvību.

Iniciatīvas ierosinātāji apgalvo, ka dzīvnieku nekas neesot atturējis no uzbrukuma vīrietim, kas to vajāja, taču tā neesot to darījusi, tādēļ ir pelnījusi palikt dzīva.

Berlīnes mežniecības pārstāvis Marks Franušs izdevumam "Irish Times" atzinis, ka patlaban, kamēr Elza vēl uzturas kopā ar saviem pusaugu sivēniem, nekas netikšot uzsākts. Tomēr viss var mainīties oktobrī, kad Vācijā sāksies mežacūku medību sezona.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu